Σχολεία στην Ήπειρο: Σε 4 ημέρες τα κρούσματα σε μαθητές αυξήθηκαν κατά 159%
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο - Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%) μόλις σε τέσσερις ημέρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%) μόλις σε τέσσερις ημέρες, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το θέμα αυτό τέθηκε στη συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη.

«Η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία είναι μεγάλη και ανησυχητική» τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας εθελοτυφλούν, δεν αναθεωρούν τα πρωτόκολλα, αρνούνται να λάβουν ουσιαστικά μέτρα και προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί για αραίωση των μαθητών στις τάξεις.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως ανέφερε ότι «η υπουργός Παιδείας συστηματικά παραπληροφορεί και καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας ώστε να αποποιηθεί τις σοβαρότατες ευθύνες της».

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως η δυναμική της πανδημίας και η απουσία κατάλληλων μέτρων απειλούν και πάλι τη λειτουργία των σχολείων, ενώ έκανε έκκληση για μαζικό εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

Τέλος, κατά τη συζήτηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου τέθηκαν τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των ευάλωτων μαθητών που αδυνατούν να παραβρεθούν στις σχολικές αίθουσες, όπως και τα ζητήματα που ταλαιπωρούν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων της περιοχής (μετακινήσεις από και προς το σχολείο, ελλείψεις εκπαιδευτικών).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποσυπ
ΠΟΣΥΠ: «Στο τραπέζι» τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων ΣΑΕΚ και των εκπαιδευτών
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για χρηματοδότηση, στελέχωση, αμοιβές και τον ρόλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
ΠΟΣΥΠ: «Στο τραπέζι» τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων ΣΑΕΚ και των εκπαιδευτών
EKAV.jpg
Τραγωδία στην Αθηνών – Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε σύγκρουση τριών οχημάτων στο Κορωπί
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών – Σουνίου: Τραγωδία με νεκρό 56χρονο – Καραμπόλα τριών ΙΧ στο Κορωπί
Τραγωδία στην Αθηνών – Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε σύγκρουση τριών οχημάτων στο Κορωπί
νεα αριστερα
Νέα Αριστερά σε τροχιά αποφάσεων: Κρίσιμο διήμερο με φόντο αναταράξεις και αποχωρήσεις
Ρευστό πολιτικό τοπίο, εσωκομματικές ζυμώσεις και πιέσεις για ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ενόψει των αποφάσεων του διημέρου
Νέα Αριστερά σε τροχιά αποφάσεων: Κρίσιμο διήμερο με φόντο αναταράξεις και αποχωρήσεις