pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Οι γονείς σημειώνουν ότι "η εφαρμογή της συγχώνευσης των τμημάτων της Β’ Λυκείου του σχολείου μας εγκυμονεί κίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού και παραβιάζει τους νομικά κατοχυρωμένους κανονισμούς πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες"

Μια νέα τακτική για να αντιμετωπίσουν τις απαράδεκτες συγχωνεύσεις Τμημάτων στα σχολεία που δημιουργούν Τμήματα με συνωστισμένους μαθητές, εγκαινίασαν οι γονείς μαθητών στη Δ.Αχαία. 

Οι γονείς, όταν διαπίστωσαν ότι το υπουργείο Παιδείας δε δίνει καμιά σημασία στις εκκλήσεις τους, προσέφυγαν στον Εισαγγελέα και κατήγγειλαν το Υπουργείο  και κάθε υπεύθυνο για τις συγχωνεύσεις, για μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ. 77/81 περί πυροπροστασίας, ώστε να πράξει τα δέοντα κατά παντός υπευθύνου.

Οι γονείς σημειώνουν ότι "η εφαρμογή της συγχώνευσης των τμημάτων της Β’ Λυκείου του σχολείου μας εγκυμονεί κίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού και παραβιάζει τους νομικά κατοχυρωμένους κανονισμούς πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες"

Αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων ή διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ανακοίνωση των γονέων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Γεν.Λυκείου Λουσικών του Δήμου Δυτικής Αχαϊας μετά την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχώνευσης των τμημάτων στα σχολεία όλης της χώρας προέβη σε κινητοποιήσεις καθόσον έγινε συγχώνευση των 2 τμημάτων της Β Λυκείου σε ένα. Αυτό συνέβη σε  ένα σχολικό συγκρότημα που εξυπηρετει 24 οικισμούς, με πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικές αίθουσες. Αυτή την χρονική στιγμή στο σχολείο μας παρέμειναν 4 ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ σε μονιμη βάση!!! Στις 2-11-2021 στείλαμε υπόμνημα στον Δ/ντή Δευτ/θμιας με κοινοποίηση στην Υπουργό τονίζοντας την αδιαφορία τους για την μόρφωση των παιδιών μας αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω covid

Στις 5 Νοεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και γονείς απο αλλο σχολείο της Πάτρας που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα επισκεφθήκαμε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικων Πατρών (παραθέτουμε παρακάτω την καταγγελια μας) και του εκθέσαμε στον άμεσο κίνδυνο που υπόκεινται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ. 77/81 περί πυροπροστασίας, ώστε να πράξει τα δέοντα κατά παντός υπευθύνου. ΓΟΝΕΙΣ όλων των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα δεν υπάρχει άλλος δρόμος,  καθόσον τα ΜΜΕ  δεν αναφέρονται στο πρόβλημά μας, από το να ενωθούμε όλοι μαζί ώστε να πετύχουμε τα αυτονόητα την σωστή μόρφωση των παιδιών και την προστασία της ζωής τους.

Η καταγγελία στον Εισαγγελέα

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Λουσικών του Δήμου Δυτικής Αχαίας.

Π Ρ Ο Σ

Τον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Αξιότιμε κ.Εισαγγελέα

,

Στις 13-10-2021 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία όλης της χώρας, στοιβάζοντας μαθητές σε μικρές αίθουσες.

Στη δική μας σχολική μονάδα ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαίας η συγχώνευση των 2 τμημάτων της Β΄Λυκείου σε ένα.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει την αδιαφορία του Υπουργείου για την εκπαίδευση, την μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σχολείο. Η κατάργηση – συγχώνευση που δρομολογήθηκε εν μέσω πανδημίας είναι απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη.

Το να διδάσκεις σε 28 άτομα ταυτοχρόνως, είναι παιδαγωγικά ακατάλληλο, καθώς δεν μπορεί ο καθηγητής να οριοθετήσει το τμήμα και να έχει σωστή εποπτεία του κάθε μαθητή. Η απόφαση αυτή διατάχθηκε κατά την χρονική περίοδο που η πανδημία covid στη χώρα μας καταγράφει χιλιάδες κρούσματα ημερησίως.

Επιπλέον σύμφωνα με το Π.Δ. 71/1988 (ΦΕΚ 32/Α’ 17.2.1988) και όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 41/2018 (ΦΕΚ 80/Α/7-5-2008) για λόγους ασφαλείας ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται σε αίθουσα διδασκαλίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό που καθορίζεται από την αναλογία 1 ατόμου /2 τ.μ. και στις αίθουσες εργαστηρίων η αναλογία καθορίζεται σε 1 άτομο ανά 4,5 τ.μ.

Στη σχολική μας μονάδα η αίθουσα διδασκαλίας είναι 49 τ.μ. και βάσει του παραπάνω αναφερόμενου διατάγματος ακατάλληλη για την στέγαση 27 μαθητών συν 1 καθηγητή 28 άτομα. Για την στέγαση 28 ατόμων απαιτείται βάσει του νόμου αίθουσα 56 τ.μ.

Η εφαρμογή της συγχώνευσης των τμημάτων της Β’ Λυκείου του σχολείου μας εγκυμονεί κίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού και παραβιάζει τους νομικά κατοχυρωμένους κανονισμούς πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση για την προστασία της ζωής των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ευλογιά των πιθήκων
Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Πρόκειται για τουρίστα, 29 χρόνων, που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του - Συναγερμός στον ΠΟΥ για την εξάπλωση της ευλογιάς των...
Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Αρχίζουν αύριο Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές
Λύκειο: Η εξεταστέα ύλη και ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων στις Προαγωγικές/Απολυτήριες Εξετάσεις
Αρχίζουν αύριο Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές