thessaloniki-orofi-dimotikou
«Ηρωίδα της υπόθεσης» χαρακτηρίζουν γονείς και μαθητές τη δασκάλα που έβγαλε τα παιδιά από την τάξη λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν για την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπου το πρωί της Πέμπτης κατέρρευσε η οροφή αίθουσας. Το περιστατικό προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, ενώ γονείς και μαθητές περιγράφουν τα όσα σημειώθηκαν λίγο αφότου η τάξη είχε εκκενωθεί με πρωτοβουλία της δασκάλας, την οποία χαρακτηρίζουν «ηρωίδα της υπόθεσης».

«Λογικό είναι να είμαστε αναστατωμένοι. Είχαμε τα παιδιά μας μέσα. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα ατύχημα», ανέφεραν, σύμφωνα με το voria.gr, οι γονείς των 19 μαθητών, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας που διαπίστωσε ρωγμή και παρότρυνε τα παιδιά να βγουν από την τάξη ήταν αυτή που αποσόβησε τα χειρότερα.

«Η δασκάλα είναι η ηρωίδα της υπόθεσης. Άκουσε μικρούς, αδιόρατους ήχους, είδε ελάχιστες ρωγμές και είπε στα παιδιά καλύτερα να βγούνε έξω μην τυχόν συμβεί τίποτα. Και τα έσωσε», είπε χαρακτηριστικά γονέας.

«Ήμασταν μέσα στην τάξη, περιμέναμε να κατέβουμε για να πάμε εκδρομή και βλέπουμε το ταβάνι ραγισμένο από παντού. Βλέπαμε κομμάτια να πέφτουν στα θρανία. Η δασκάλα μάς είπε ότι είναι σοβαρό και πρέπει να να κατεβούμε. Και κάποια στιγμή την ώρα που κατεβαίναμε άρχισε να βουλιάζει το ταβάνι. Ακούσαμε ένα μπαμ πολύ δυνατό. Άλλα παιδιά που ήταν μπέσα στις τάξεις άκουσαν το μπαμ και μετά βγήκαν», περιέγραψε μαθητής. «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ», είπαν με ένα στόμα τα παιδιά.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Εύη Τουτζιάρη, στο κτίριο, που είναι ηλικίας 70 ετών, έγιναν πέρσι το καλοκαίρι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας από τον δήμο. Η ίδια εξήγησε ότι το σχολείο ανήκει σε ιδιώτη που το μισθώνει στον δήμο και ο ιδιοκτήτης ήταν αυτός που ανέθεσε τις εργασίες συντήρησης σε μηχανικό.

Οι γονείς σκοπεύουν να ζητήσουν ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στον εισαγγελέα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πάρνηθα
«Στα λευκά» η Πάρνηθα: «Λουκέτο» στη Λεωφόρο Πάρνηθος λόγω κακοκαιρίας (Βίντεο)
Ισχυρή χιονόπτωση από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς – Έκκληση της Τροχαίας για αποφυγή μετακινήσεων
«Στα λευκά» η Πάρνηθα: «Λουκέτο» στη Λεωφόρο Πάρνηθος λόγω κακοκαιρίας (Βίντεο)
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού για το 2026: Ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε το όραμα, για το οποίο διψά η ψυχή μας
Η πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023 υπογραμμίζει την ανάγκη να υψωθεί το ανάστημα και η φωνή της κοινωνίας, θέτοντας στο επίκεντρο τις αξίες της...
Μαρία Καρυστιανού για το 2026: Ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε το όραμα, για το οποίο διψά η ψυχή μας