thessaloniki-orofi-dimotikou
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ηρωίδα της υπόθεσης» χαρακτηρίζουν γονείς και μαθητές τη δασκάλα που έβγαλε τα παιδιά από την τάξη λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν για την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπου το πρωί της Πέμπτης κατέρρευσε η οροφή αίθουσας. Το περιστατικό προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, ενώ γονείς και μαθητές περιγράφουν τα όσα σημειώθηκαν λίγο αφότου η τάξη είχε εκκενωθεί με πρωτοβουλία της δασκάλας, την οποία χαρακτηρίζουν «ηρωίδα της υπόθεσης».

«Λογικό είναι να είμαστε αναστατωμένοι. Είχαμε τα παιδιά μας μέσα. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα ατύχημα», ανέφεραν, σύμφωνα με το voria.gr, οι γονείς των 19 μαθητών, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας που διαπίστωσε ρωγμή και παρότρυνε τα παιδιά να βγουν από την τάξη ήταν αυτή που αποσόβησε τα χειρότερα.

«Η δασκάλα είναι η ηρωίδα της υπόθεσης. Άκουσε μικρούς, αδιόρατους ήχους, είδε ελάχιστες ρωγμές και είπε στα παιδιά καλύτερα να βγούνε έξω μην τυχόν συμβεί τίποτα. Και τα έσωσε», είπε χαρακτηριστικά γονέας.

«Ήμασταν μέσα στην τάξη, περιμέναμε να κατέβουμε για να πάμε εκδρομή και βλέπουμε το ταβάνι ραγισμένο από παντού. Βλέπαμε κομμάτια να πέφτουν στα θρανία. Η δασκάλα μάς είπε ότι είναι σοβαρό και πρέπει να να κατεβούμε. Και κάποια στιγμή την ώρα που κατεβαίναμε άρχισε να βουλιάζει το ταβάνι. Ακούσαμε ένα μπαμ πολύ δυνατό. Άλλα παιδιά που ήταν μπέσα στις τάξεις άκουσαν το μπαμ και μετά βγήκαν», περιέγραψε μαθητής. «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ», είπαν με ένα στόμα τα παιδιά.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Εύη Τουτζιάρη, στο κτίριο, που είναι ηλικίας 70 ετών, έγιναν πέρσι το καλοκαίρι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας από τον δήμο. Η ίδια εξήγησε ότι το σχολείο ανήκει σε ιδιώτη που το μισθώνει στον δήμο και ο ιδιοκτήτης ήταν αυτός που ανέθεσε τις εργασίες συντήρησης σε μηχανικό.

Οι γονείς σκοπεύουν να ζητήσουν ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στον εισαγγελέα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027