Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νίκη της Σαμοθράκης
Menelaos Myrillas / SOOC
Επιστολή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης στο Μουσείο το Λούβρου, με επιχειρήματα, για την επιστροφή του αγάλματος στην πατρίδα του

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος υπό την άριστη καθοδήγηση των δασκάλων τους, συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν. Μετά την επιστολή προς το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, στις 29 Οκτωβρίου έστειλαν επιστολή στο Μουσείο του Λούβρου, επιχειρηματολογώντας γιατί πρέπει η Νίκη της Σαμοθράκης να επιστρέψει στην Πατρίδα της.

Το Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος Σαµοθράκης είναι ένα μικρό σε δυναμικότητα σχολείο, το δεύτερο από τα δύο δημοτικά σχολεία της Σαμοθράκης, το οποίο κρατιέται με νύχια και με δόντια, ώστε να μην κλείσει και παρ' όλα αυτά κάνει σημαντικές δράσεις.

Η επιστολή

Αξιότιμε κύριε διευθυντή,

Είμαστε οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή σχετικά με την επιστροφή του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης που φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου.

Πρώτα από όλα η Νίκη της Σαμοθράκης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν το άγαλμα της Νίκης στα πλοία τους για να τους βοηθάει να νικούν τους εχθρούς τους.

Επιστολή μαθητών στο μουσείο του Λούβρου

Ωστόσο, όταν βρέθηκε το άγαλμα στον Ιερό των μεγάλων θεών στο νησί της Σαμοθράκης οι Έλληνες βρίσκονταν υπό την κυριαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Επομένως, δεν υπήρχε επίσημα ελληνικό κράτος, για να προστατεύσει το άγαλμα ώστε να το κρατήσει στον τόπο όπου ανήκει, και οι οθωμανικές αρχές υπέγραψαν για τη μεταφορά του στη Γαλλία.

Πώς πιστεύετε ότι θα αισθανόταν ο γαλλικός λαός αν κάποιος αφαιρούσε ένα πολύτιμο σύμβολο της πατρίδας του, όπως κάποιο αντικείμενο από το παλάτι των Βερσαλλιών;

Δεν θεωρείτε ότι θα ήταν πιο σωστό να βρίσκεται στην Ελλάδα το αυθεντικό γλυπτό αντί για το αντίγραφο που υπάρχει σήμερα; Εξάλλου υπάρχουν πλέον στη χώρα μας οι κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία του αγάλματος. Έτσι, ακόμα και αν δεν μπορεί να επιστραφεί στον τόπο που βρέθηκε, υπάρχει η δυνατότητα να εκτίθεται στο νέο, σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Για τους παραπάνω λόγους και εκ μέρους των κατοίκων του νησιού μας, ζητάμε να εξετάσετε την πιθανότητα επιστροφής του Αγάλματος της νίκης της Σαμοθράκης στον τόπο όπου γεννήθηκε.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας την επιστολή μας.

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
«Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον εκπαιδευτικό, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται...
Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ - Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα...
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί
Πώς θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες στην Αττική Οδό
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί