Μαθητές δημοτικού της Σαμοθράκης ζήτησαν με επιστολή τους στο Βρετανικό Μουσείο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Σύμφωνα με το evrosonline.gr, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης έστειλαν επιστολή στο Βρετανικό Μουσείο και ζήτησαν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.
Τα παιδιά επιχειρηματολόγησαν υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα μέσω της επιστολής που απέστειλαν το καλοκαίρι στο Βρετανικό Μουσείο.
Πάντως, το Βρετανικό Μουσείο έστειλε την απάντησή του στο σχολείο της Σαμοθράκης, στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ένα κείμενο που φέρει τη σφραγίδα του μουσείου που απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά, τα ευχαριστεί για την κίνησή τους και επισημαίνει ότι οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα του Μουσείου, ενώ τους παραπέμπει και στην ιστοσελίδα του για τις επίσημες θέσεις του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!
Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν
Alfavita Newsroom