Προαύλιο σχολείου
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων στο alfavita.gr για το περιστατικό με τη μαθήτρια που κουβαλούσε κουζινομάχαιρο στη σχολική της τσάντα - Τι σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί - Τι ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς

Δεν υπήρξε επίθεση ή απειλή από τη μαθήτρια σχολείου της Δυτικής Αττικής που κουβαλούσε κουζινομάχαιρο στη σχολική της τσάντα, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων με επιστολή στο alfavita.gr, προς «αποκατάσταση της πραγματικότητας σε σχέση με το περιστατικό» που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες.

Όπως τονίζεται, «πράγματι η μαθήτρια έφερε το μαχαίρι στο σχολείο», όμως «αυτό δεν βγήκε από την τσάντα, ούτε χρησιμοποιήθηκε με κανένα τρόπο».

«Εξάλλου η εν λόγω μαθήτρια δεν έχει παρουσιάσει ούτε κατά το παρελθόν εικόνα που να δικαιολογεί τέτοιες ερμηνείες για τη συμπεριφορά της», σημειώνουν ακόμα οι διδάσκοντες και επισημαίνουν: «Όλο αυτό έγινε ως απόρροια κακώς εννοούμενου αστείου στο οποίο εμπλέκονται κι άλλοι μαθητές της τάξης».

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η μητέρα της μαθήτριας, σε συνομιλία με τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική ψυχολόγο, επισήμανε ότι πρόκειται για παρεξήγηση και αστείο μεταξύ της κόρης της και συμμαθητριών της.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους δασκάλους και τις δασκάλες του σχολείου, «έχουν συζητηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σειρά δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και για την θωράκιση τους απέναντι σε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον».

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων στο alfavita.gr:

Αποκατάσταση της πραγματικότητας σε σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σχολείο μας στις 26/10/2021

Επειδή το περιστατικό της 26/10/2021 έχει λάβει πολύ μεγάλη δημοσιότητα και αναπαράγεται διαστρεβλωμένα και με τρόπο που στιγματίζει και στοχοποιεί συγκεκριμένη μαθήτρια και την οικογένεια της. 

Επειδή αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερης αναστάτωσης και αισθήματος ανασφάλειας σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας και στις οικογένειές τους.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων θεωρούμε απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε με απόλυτη σαφήνεια τα ακόλουθα αναφορικά με τα πραγματικά περιστατικά:

Πρώτον

δεν υπήρξε ούτε επίθεση, ούτε απειλή επίθεσης από την ίδια την μαθήτρια. Πράγματι η μαθήτρια έφερε το μαχαίρι στο σχολείο, όμως αυτό δεν βγήκε από την τσάντα, ούτε χρησιμοποιήθηκε με κανένα τρόπο. Εξάλλου η εν λόγω μαθήτρια δεν έχει παρουσιάσει ούτε κατά το παρελθόν εικόνα που να δικαιολογεί τέτοιες ερμηνείες για τη συμπεριφορά της. Όλο αυτό έγινε ως απόρροια κακώς εννοούμενου αστείου στο οποίο εμπλέκονται κι άλλοι μαθητές της τάξης. 

Δεύτερον

επειδή φυσικά, ακόμα κι έτσι, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν στερείται βαρύτητας, έχουν ήδη γίνει πολλές και συγκεκριμένες ενέργειες σχετικά. Επιπλέον έχουν συζητηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σειρά δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και για την θωράκιση τους απέναντι σε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Ως στόχοι αυτών των δράσεων τίθενται η αποτροπή της εξοικείωσης με διάφορες μορφές βίας - έστω και σε επίπεδο κακόγουστου αστείου - και η συνειδητοποίηση των σοβαρών επιπτώσεων της διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα