Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
mathites-sxoleio-ekpaideusi
SOOC
Η ΟΙΕΛΕ ζητά επιπλέον να ελεγχθούν και καταγγελίες γονέων για το συγκεκριμένο σχολείο σχετικά με την παράνομη άρνηση της επανεγγραφής μαθητών λόγω απόδοσης

Την πειθαρχική δίωξη του ιδιωτικού σχολείου που απέλυσε εκπαιδευτικό κατόπιν... ψηφοφορίας των μαθητών ζήτησε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας η ΟΙΕΛΕ.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης την πειθαρχική δίωξη του ιδιωτικού σχολείου της Δυτικής Αττικής, ενώ την ίδια στιγμή ζήτησε να ελεγχθούν και οι επώνυμες καταγγελίες γονέων για το συγκεκριμένο σχολείο σχετικά με την παράνομη άρνηση της επανεγγραφής μαθητών λόγω απόδοσης.

«Η Ομοσπονδία μας θεωρεί πως το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης διαχρονικά, καθώς παραχωρεί σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας χώρους για συνέδρια, ημερίδες και λοιπές εκδηλώσεις. Δεν είναι όμως δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία να γίνεται ανεκτή η παραβίαση της νομιμότητας και μάλιστα με τέτοιες ντροπιαστικές για το χώρο της Παιδείας μεθοδεύσεις λόγω της παροχής "ανταλλαγμάτω". Επιτέλους, οι νόμιμοι εκπρόσωποι του εν λόγω εκπαιδευτηρίου θα πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Η επιστολή-καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Με κατάπληξη λάβαμε γνώση για καταγγελία σύμβασης συναδέλφου του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου _______________ μετά από «δειγματοληπτική δημοσκόπηση μαθητών» που βαπτίστηκε εύσχημα ως «εσωτερική διαδικασία αξιολόγησης».

Πρόκειται για μια αδιανόητη πράξη που δεν αποδεικνύει απλώς το βαθμό απορρύθμισης στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τον τρόπο που ορισμένοι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται την άπλετη «ελευθερία» που τους παραχωρήθηκε. Κυρίως πλήττει την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, υποβιβάζοντας τον εκπαιδευτικό σε ρόλο πρωταγωνιστή reality show, το σχολείο σε κατάστημα και τον μαθητή (ή τον γονέα) σε ρόλο πελάτη.

Η περίπτωση αυτή έχει ήδη λάβει σημαντική δημοσιότητα και έχει προκαλέσει την εύλογη οργή των πολιτών.

Το συγκεκριμένο σχολείο απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας. Επί παραδείγματι, αν και επί χρόνια υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες γονέων για την αναγκαστική απομάκρυνση μαθητών με κριτήριο το βαθμό τους (έχετε λάβει σχετικές καταγγελίες μας το 2019), κανένας έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε και καμιά ποινή δεν επεβλήθη στο νόμιμο εκπρόσωπο παρά το γεγονός ότι η μη επανεγγραφή μαθητών για λόγους επίδοσης απαγορεύεται ρητά.

Η ατιμωρησία αυτή πλέον οδηγεί σε τέτοιες πρακτικές που θεωρούμε ότι προσβάλλουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και μαρτυρούν την ασυδοσία που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του εν λόγω εκπαιδευτηρίου.

Με το παρόν έγγραφο σας καλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την οφειλόμενη εποπτεία επί των ιδιωτικών σχολείων της χώρας (παρ. 4, περ. α’) κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 2, παρ.1 του Ν. 682/1977 («Τα Ιδιωτικά σχολεία γενικής εκπαιδεύσεως υπάγονται εις την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ασκούντος την επ` αυτών εποπτείαν δια των περιφερειακών εποπτικών οργάνων») αλλά ακόμη και της θέσης του Υπουργείου Παιδείας, όπως αποτυπώθηκε στην Αιτιολογική Έκθεση του Ν. 4713/2020 («ο εκσυγχρονισμός του κανονιστικού πλαισίου για τα ιδιωτικά σχολεία προβλέπει παράλληλα τις αναγκαίες εκείνες εγγυήσεις για την άσκηση συνεκτικής εποπτείας επί του εκπαιδευτικού συστήματος») να εξετάσετε άμεσα τα καταγγελλόμενα για το ανωτέρω ιδιωτικό σχολείο, αναφορικά με τη διαδικασία και τους λόγους απόλυσης του συναδέλφου μας και, σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης του νομοθετικού πλαισίου, να εκκινήσετε την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη, με βάση το Κεφάλαιο ΣΤ’ του Ν. 682/1977.

Ταυτόχρονα ζητούμε να ελεγχθούν, επιτέλους, οι καταγγελίες γονέων για την απομάκρυνση μαθητών με κριτήριο την απόδοσή τους από το συγκεκριμένο σχολείο.

Θα αναμένουμε τις ενέργειές σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας μέσα στο χρονικό περιθώριο που θέτει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Αειφορία: Τι σχεδιάζεται στα ΑΕΙ
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συγκρότηση και η λειτουργία του Δικτύου κατά το πρότυπο της Συνόδου των Πρυτάνεων και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το...
Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Αειφορία: Τι σχεδιάζεται στα ΑΕΙ
sxoleio aithousa tsantes
ΔΟΕ: Να παύσει η δίωξη των εκπαιδευτικών που ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
«Η τακτική του Υπουργείου Παιδείας να μην καλύπτει έγκαιρα και πλήρως τα κενά που παρουσιάζονται στα σχολεία δεν μπορεί να οδηγεί σε πειθαρχική...
ΔΟΕ: Να παύσει η δίωξη των εκπαιδευτικών που ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
Λιμενικό Σώμα
Πανελλήνιες: Αν δεν ξέρεις κολύμπι δεν μπαίνεις στο Λιμενικό- Αλλαγές και στο ύψος
Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,63 μ, ενώ όλοι πρέπει να γνωρίζουν κολύμβηση - Αλλαγές...
Πανελλήνιες: Αν δεν ξέρεις κολύμπι δεν μπαίνεις στο Λιμενικό- Αλλαγές και στο ύψος