Ο σύλλογος κηρύσσει μία μονόωρη στάση εργασίας σε κάθε δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο, για την Τρίτη 26/10 ή την Παρασκευή 29/10. Για την Τετάρτη 27/10 κηρύσσει από μία ως τρεις μονόωρες στάσεις εργασίας

Ικανοποίηση εκφράζει ο Σύλλογος ΠΕ «η Αθηνά» για το γεγονός ότι αναβλήθηκαν οι πρόσφατες συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση και καλεί αυτό να συνεχιστεί ολόκληρη την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι αναβλήθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις, της Δευτέρας 25/10, που είχαν προγραμματιστεί για την αξιολόγηση, ύστερα από το κάλεσμα του συλλόγου μας. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για αυτήν την εξέλιξη. Στην ίδια κατεύθυνση, καλούμε τους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους/ες αλλά και όλους τους συναδέλφους των σχολικών μονάδων, με ενιαία και συλλογική στάση, να αναβάλουν τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και αυτήν την εβδομάδα. 

Υπενθυμίζουμε πως στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ, που διεξήχθη το Σάββατο 23/10, μεταφέρθηκαν οι αποφάσεις των Συλλόγων της χώρας για τη συνέχιση του αγώνα και στη μεγάλη πλειοψηφία τους τάχθηκαν με την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, όπως και ο Σύλλογός μας. Το Δ.Σ της ΔΟΕ δε συνεδρίασε παρουσία των προέδρων με το τέλος της διαδικασίας της Ολομέλειας, ώστε να πάρει ο κλάδος τις οριστικές του αποφάσεις, πράγμα που ζητήθηκε επίμονα από τους Συλλόγους και μια τέτοια συνεδρίαση αναμένεται και πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση!

Ο σύλλογος Αθηνά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον μεγάλο αγώνα αλλά και την αγωνία όλων των συναδέλφων για τη συνέχισή του, καλεί  τους συλλόγους διδασκόντων, τους Δ/ντές-Δντριες, τις Προϊσταμένες/ους να μην διεξάγουν συνεδριάσεις για την αξιολόγηση και αυτήν την εβδομάδα (της 28ης Οκτωβρίου). Άλλωστε, και από την ίδια την εγκύκλιο παρατείνεται η προθεσμία για τις αναρτήσεις  μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Για κάθε περίπτωση όμως, που τέτοια συνεδρίαση συγκληθεί αυτήν την εβδομάδα παρά το κάλεσμα του συλλόγου μας για αναβολή, ο Σύλλογος κηρύσσει μία μονόωρη στάση εργασίας σε κάθε δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο, για την Τρίτη 26/10 ή την Παρασκευή 29/10. Για την Τετάρτη 27/10 κηρύσσει από μία ως τρεις μονόωρες στάσεις εργασίας. Οι στάσεις εργασίας αξιοποιούνται  από τους συναδέλφους, μόνο  αν τις χρειαστούν. Με το παρόν, ενημερώνουμε και την Α' Δ/νση για την κήρυξη.

Ενημερώνουμε επίσης τους/τις συναδέλφους πως αντίθετα με όσα παραπλανητικά και εκφοβιστικά διαδίδει και διακινεί ξανά η κ. Κεραμέως ψευδόμενη ασύστολα, η ποινή των 3.000 ευρώ που επέβαλε η απόφαση του Εφετείου, αφορά αποκλειστικά τη ΔΟΕ και αποκλειστικά τη συνέχιση της απεργίας-αποχής που κρίθηκε παράνομη και όχι την επαναπροκήρυξή της.

Καλούμε όλους και όλες τους/συναδέλφους σε επαγρύπνηση, συσπείρωση στο σωματείο μας και ενημέρωση του Συλλόγου, ώστε να αποτραπεί κάθε απόπειρα ή αιφνιδιασμός για την υλοποίηση της αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος θα εξακολουθήσει να σας ενημερώνει εγκαίρως για κάθε νέα εξέλιξη, σε ότι αφορά τη μάχη που δίνουμε ενάντια στην αξιολόγηση, ώστε με ενότητα, ενιαία και συλλογική στάση, να αποτρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

moro-baby
Καλαμάτα: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
«Ταρακούνησα το παιδί, για να σταματήσει το κλάμα- Νόμιζα ότι θα το ηρεμούσα» ανέφερε στην απολογία του ο 20χρονος πατέρας του βρέφους
Καλαμάτα: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις