Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενάντια στην αξιολόγηση - «Όχι» στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων

Στάσεις εργασίας για τη μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων με θέμα τη αξιολόγηση πραγματοποιούν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Όπως σημειώνει σχετικά η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης «οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την 10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Ούτε νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης».

Επιπλέον ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης τονίζει: «Η προθεσμία γι' αυτές τις συνεδριάσεις έχει λήξει με βάση την Υπουργική Απόφαση(αρ. 4 και 10) στις 30/9 και 10/10 αντίστοιχα και δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω της μαζικής συμμετοχής  μας στην Απεργία-Αποχή και άρα κανείς δεν νομιμοποιείται να τις συγκαλεί ξανά και ξανά συνεδριάσεις με το ίδιο θέμα».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ «η Αθηνά», «στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ, που διεξήχθη το Σάββατο 23/10, μεταφέρθηκαν οι αποφάσεις των Συλλόγων της χώρας για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους τάχθηκαν με την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, όπως και ο Σύλλογός μας. Το Δ.Σ της ΔΟΕ δε συνεδρίασε παρουσία των προέδρων με το τέλος της διαδικασίας της Ολομέλειας, ώστε να πάρει ο κλάδος τις οριστικές του αποφάσεις, πράγμα που ζητήθηκε επίμονα από τους Συλλόγους και ως εκ τούτου μια τέτοια συνεδρίαση αναμένεται και πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση»!

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που πραγματοποιούν οι διευκολυντικές στάσεις εργασίας:

Γ' ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΔευτέρα 25-10,Τετάρτη 27-10, Παρασκευή 29-10-2021, μονόωρες 13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με 14:00, τρίωρες 11:00-14:00 και πάντως για όσο διαρκεί η συνεδρίαση, καθώς και αντίστοιχες μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας των εσπερινών σχολείων και των Ε.Κ.

Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Στάσεις εργασίας μονόωρες  13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με 14:00 και τρίωρες 11:00 έως 2:00 από  τη Δευτέρα (25/10), την Τρίτη (26/10), την Τετάρτη(27/10) και την Παρασκευή (29/10) και αντίστοιχες ώρες για τα εσπερινά σχολεία για την κάλυψη των συναδέλφων.  

Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Στάσεις εργασίας 1.15-2.00μ.μ., για την Δευτέρα 25 και  την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου καθώς και 2ωρη Στάση Εργασίας για την Τετάρτη 27/10/2021.

ΣΕΠΕ Φυλής: Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες στάση εργασίας τη Δευτέρα για τους/τις εκπαιδευτικούς του ολοήμερου για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 13:30.

ΣΕΠΕ «η Αθηνά»: Μία μονόωρη στάση εργασίας σε κάθε δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο, για το διάστημα από τη Δευτέρα 25/10 έως την Τετάρτη 27 /10 ή και για την Παρασκευή 29/10.

ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»: Στάση εργασίας μιας ώρας 1-2μμ για Δευτέρα 25/10, Τρίτη 26/10 και Παρασκευή 29/10 ώστε να καλυφτούν οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις για την αξιολόγηση. Για την Τετάρτη 27/10, 3ωρη στάση εργασίας ώστε να μην πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση μετά τη γιορτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
kerameos
Επέτειος του '21: Ολοκληρώθηκε το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας
«Γιορτάζουμε την επέτειο του ’21 μέσα από τις τέχνες, με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας» Ολοκληρώνεται το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για το 1821 του...
Επέτειος του '21: Ολοκληρώθηκε το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας
kapravelos
Καπραβέλος: Στο δεύτερο κύμα πέθαναν άνθρωποι περιμένοντας να χειρουργηθούν
«Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο», δήλωσε ο Ν. Καπραβέλος
Καπραβέλος: Στο δεύτερο κύμα πέθαναν άνθρωποι περιμένοντας να χειρουργηθούν