Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Επιλύεται το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης μαθητών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από τη σχολική τους μονάδα

Για το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τοποθετήθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την απάντηση της υφυπουργού, προωθείται η διοικητική διαδικασία προς την επίλυση του ζητήματος για την δωρεάν μετακίνηση μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφέρειες της χώρας προωθεί τη διοικητική διαδικασία προς επίλυση του   ζητήματος της δωρεάν μετακίνηση για μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων της χώρας που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από τη σχολική τους μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα καταργήθηκε το άρθρο που προέβλεπε πως η επιλογή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Αναλυτικότερα:

Με την παρ. 1 του άρθρου 97 του ν.4610/2019 (Α ́70) καταργήθηκε, μεταξύ άλλων,  το άρθρο 44 του ν.3966/2011 (Α ́118), στην παρ. 9  του οποίου προβλεπόταν ότι: «Η επιλογή των μαθητών στα Π.Π.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα, τόσο για την πλήρη φοίτησή τους όσο και για τη φοίτησή τους στους ομίλους». Μετά την κατάργηση της ως άνω διάταξης, η μεταφορά των μαθητών των δημοσίων σχολείων από την οικία τους στο σχολείο και αντίστροφα διέπεται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 50025/19-9-2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β ́4217).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα