Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου» του μεταλυκειακού έτους δεν προσφέρεται πουθενά στην Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Επιστολή διαμαρτυρίας από υποψηφίους

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε φέτος τους υποψήφιους για το μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας στη Θεσσαλονίκη, που είχαν σκοπό να παρακολουθήσουν την ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου». Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη ειδικότητα φέτος δεν διδάσκεται σε καμία δομή στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με επιστολή τους οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και άμεσα ενδιαφερόμενοι, διαμαρτύρονται για την έλλειψη της σύγχρονης αυτής ειδικότητας καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για την ειδικότητα από τα Νοσοκομεία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η ειδικότητα του «Βοηθού Φαρμακείου» είναι μία νέα ειδικότητα, που μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις απασχόλησης στην αγορά εργασίας και εξαιτίας της απόφασης της Περιφέρειάς δεκάδες ενδιαφερόμενοι στη Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν να μην την παρακολουθήσουν. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της Μαθητείας δεν πραγματοποιήθηκε ούτε κατά το σχολικό έτος 2020-2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθιστώντας ουσιαστικά την ειδικότητα «άφαντη» από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να παρακολουθήσουν την ειδικότητα, μέσα από την επιστολή τους, ζητούν την άμεση δημιουργία τμήματος «Βοηθού Φαρμακείου» στο πρόγραμμα του Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας του τρέχοντος έτους 2021-2022 στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή

Προς δυσάρεστη έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας της περιόδου 2021-2022, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στις 22 Οκτωβρίου 2021 και αναρτήθηκε με ΑΔΑ Ω14Μ46ΜΤΛΗ-ΨΞΝ, δεν υπάρχει καμία σχολική δομή στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας που να διεξάγει το πρόγραμμα για την ειδικότητα του "Βοηθού Φαρμακείου".

Αναφερόμαστε με δυσάρεστη έκπληξη καθώς είχαμε πληροφορηθεί ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για την ειδικότητα από Νοσοκομεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και αρκετοί από εμάς, είτε αυτόνομα, είτε με τη βοήθεια του 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης αναζητήσαμε και καταφέραμε να έχουμε δεσμευμένες θέσεις από ιδιώτες.

Προφανώς για πρακτικά θέματα, τα οποία με τη θέληση της Περιφέρειας είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να διευθετηθούν, μας στερείται το έννομο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, να ολοκληρώσουμε το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας, να συμμετέχουμε στην πιστοποίηση του επιπέδου 5 και να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα.

Η ειδικότητα του «Βοηθού Φαρμακείου» είναι μία νέα ειδικότητα, που μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις απασχόλησης στην αγορά εργασίας και εξαιτίας της απόφασης της Περιφέρειάς σας υπάρχει κώλυμα για το στόχο αυτό. Η κατάσταση αυτή είναι ακόμα πιο δυσχερής, καθώς το πρόγραμμα της Μαθητείας δεν πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-2021 λόγω COVID-19.Έτσι όσοι από εμάς είμασταν επιτυχόντες κατά την πρόσκληση του προηγούμενου έτους χάνουμε τα όποια προνόμια προβλέπει για εμάς το ΦΕΚ  Β΄ 4531/01-10-2021. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την άμεση δημιουργία τμήματος ώστε να συμπεριληφθούμε στο πρόγραμμα του Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας του τρέχοντος έτους 2021-2022 στο νομό Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούμε για την προσεκτική εξέταση του αιτήματός μας και τις άμεσες ενέργειές σας.

Οι απόφοιτοι και άμεσοι ενδιαφερόμενοι

  • Ζαρόπουλος Κωνσταντίνος
  • Βαϊοπούλου Όλγα
  • Ορτουλίδου Μαίρη
  • Φαρμάκη Δήμητρα
  • Αλμασίδου Μελπομένη
  • Daci Gjergji
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi
Γονείς: Πολλά τμήματα με 26, 27 ακόμα και 28 μαθητές λόγω συγχωνεύσεων
Γονείς: Καταγγέλουν "επιχείρηση" μείωσης του κόστους με αυτόματη "εξαφάνιση" κενών, με άμεσο επακόλουθο ο αριθμός των μαθητών/τριών σε πολλά τμήματα...
Γονείς: Πολλά τμήματα με 26, 27 ακόμα και 28 μαθητές λόγω συγχωνεύσεων
alexisgrigoropoulos
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα
Μαθητές και φοιτητές τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και το απόγευμα - Κλειστός ο σταθμός...
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα