Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Μέχρι χθες Παρασκευή 21 Οκτωβρίου χιλιάδες διδακτικές ώρες χάθηκαν και στον Πειραιά, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Μόνο στον Πειραιά έλειπαν 260 καθηγητές! 

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση – καταγγελία η ΕΛΜΕ Πειραιά, το ΥΠΑΙΘ ζητά να κλείσουν τμήματα (7ο Γυμνάσιο Νίκαιας, 14ο Γυμνάσιο Πειραιά, 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου κ.α) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιά ζητά να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, για να μπαίνει εκπαιδευτικός και στα τμήματα που δεν έχουν κάνει καθόλου μάθημα από την αρχή της χρονιάς, μειώνοντας ταυτόχρονα τις εβδομαδιαίες-προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας στα τμήματα που ο ίδιος εκπαιδευτικός κάνει μάθημα μέχρι σήμερα!

Για να γίνει κατανοητό, αναφέρουμε ένα παράδειγμα: Τα μαθηματικά στην Α’ Γυμνασίου είναι 4 ώρες τη βδομάδα. Η ΔΙΔΕ Πειραιά ζητά ουσιαστικά ένας καθηγητής να μπαίνει στο τμήμα μόνο 2 ώρες τη βδομάδα και τις άλλες 2 να μπαίνει σε ένα άλλο τμήμα, που δεν έχει μέχρι σήμερα καθηγητή. Δηλαδή το μάθημα από 4ωρο, γίνεται 2ωρο! Με άλλα λόγια, κόβω από τα αυτί, για να συμπληρώσω τη μύτη ή αλλιώς ομολογούν ότι δεν πρόκειται να καλύψουν τα κενά.

Είναι ανεπίτρεπτο! Τα σχολεία δεν είναι “μπακάλικα”, να παραγγείλεις “με ολίγην...”!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιο παιδί θα κάνει μάθημα και ποιο δεν θα κάνει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τους μαθητές τις αναγκαίες ώρες διδασκαλίας.

Οι μαθητές, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι αριθμοί, κουτάκια και δείκτες, σαν αυτές που καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν στην αξιολόγησή τους.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σημειώνει ότι τα παιδιά που δεν έχουν καθηγητές θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων, ανταγωνιζόμενα τους πιο “τυχερούς” συμμαθητές τους, που έχουν καθηγητή ενώ την ίδια ώρα το Υπουργείο επιχειρεί να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αφού σε συνέντευξή της η ίδια η υπουργός καταλόγισε την ευθύνη των κενών στους καρκινοπαθείς και τις εγκυμονούσες εκπαιδευτικούς, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται!

Το μπαράζ συγχωνεύσεων τμημάτων αλλά και τα τεράστια κενά τα οποία προσπαθεί να κρύψει το υπουργείο Παιδείας με αυτόν τον τρόπο, έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Στα πλαίσια αυτά η ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 25/10, στις 13:30 ζητώντας να αποσυρθεί το έγγραφο της ΔΙΔΕ Πειραιά που ζητά να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά και να μην κλείσει κανένα τμήμα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα