Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Η Ένωση Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου Καλλιτεχνικών Σχολείων ζητά σύσταση κλάδου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Χορού και Κινηματογράφου και έγκαιρη δημοσίευση προκήρυξης πρόσληψης

Σύσταση κλάδου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Χορού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Κινηματογράφου ζητά η Ένωση Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Με επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας ζητά «έγκαιρη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψή των Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία και όχι μετά την έναρξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να λαμβάνουν χώρα μερικούς μήνες αργότερα».

Παράλληλα, η Ένωση ζητά κατάργηση του περιορισμού δήλωσης έως δύο (2) σχολείων προτίμησης, ξεχωριστή Μοριοδότηση της Παιδαγωγικής Κατάρτισης, δικαιότερη Μοριοδότηση των Καλλιτεχνικών Προσόντων, μισθολογική αναγνώριση των πτυχίων ΑΕΙ και των Μεταπτυχιακών όπως συμβαίνει σε όλους τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας:

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΑΔΟΥ

Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Χορού 

Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Κινηματογράφου

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν αναλαμβάνει τις νόμιμες υποχρεώσεις του και καθυστερεί δύο μήνες να δώσει απαντήσεις.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ θέτει υπόψη εδώ και πέντε μήνες με Υπομνήματα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής  μια σειρά αιτημάτων για την άρση των αδικαιολόγητων διαφοροποιήσεων και των δυσμενών συνθηκών πρόσληψης των Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά  Σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει κινηθεί με οποιαδήποτε διαδικασία για την άρση των διακρίσεων αυτών.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ έχει ως

Κύριο και Βασικό Αίτημα:

* Την Διεκδίκηση σύστασης Κλάδου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Χορού και Κινηματογράφου σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ 1 του ν.2817/2000 (ΦΕΚ Α` 78). Οι Καθηγητές είναι εξοπλισμένοι με επαγγελματικά όσο και ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά αντιμετωπίζονται ως ανειδίκευτοι, ιδιώτες, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί (ΔΕ) ενώ, οι συνάδελφοι τους, Καθηγητές Θεάτρου και Εικαστικών,  που συνεργάζονται μαζί τους κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς , με τις ίδιες υποχρεώσεις, είναι αναπληρωτές και μόνιμοι με Εκπαιδευτικό Κλάδο ΠΕ. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει αόριστες απαντήσεις και δεν προχωράει στην επίλυση του αιτήματος.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ έχει ώς Δευτερεύοντα αλλά εξίσου Σημαντικά Αιτήματα :  

* Την Έγκαιρη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψή των Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία και όχι μετά την έναρξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να λαμβάνουν χώρα μερικούς μήνες αργότερα και τα μαθήματα των αντίστοιχων Κατευθύνσεων να ξεκινούν κάθε χρόνο με ουσιαστική καθυστέρηση.

* Την Κατάργηση του περιορισμού δήλωσης έως δύο (2) σχολείων προτίμησης.

* Την Ξεχωριστή Μοριοδότηση της Παιδαγωγικής Κατάρτισης.

* Την Δικαιότερη Μοριοδότηση των Καλλιτεχνικών Προσόντων.

* Την Μισθολογική Αναγνώριση των πτυχίων ΑΕΙ και των Μεταπτυχιακών όπως συμβαίνει σε όλους τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς.

ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2021

Οι Καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου δεν έχουν προσληφθεί στα Καλλιτεχνικά Σχολεία με αποτέλεσμα όλοι μαθητές/τριες των Καλλιτεχνικών Σχολείων να μην μπορούν να κάνουν τα καλλιτεχνικά τους μαθήματα και στις τρεις κατευθύνσεις _ Εικαστικά - Θέατρο - Χορός και όλα τα ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της χώρας να υπολειτουργούν.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αδιαφορεί!!!!!!!

Οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ υποστηρίζονται από:

Το Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σ.Ε.Η.

Την Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Ε.Ε.Σ.

Το Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο Του Χορού Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.

Την  Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Τις /Τους Διεθύντριες  και Διευθυντές Καλλιτεχνικών Σχολείων

Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικών Σχολείων

Καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου είναι πλέον επί της ουσίας Εκπαιδευτικοί και κατάλληλοι για την διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων που διδάσκονται στα Καλλιτεχνικά Σχολεία επί σειρά ετών, από την ίδρυσή τους, το 2004. 

Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ΝΑ ΔΩΣΕΙ στους Καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου την αναγνώριση των ίδιων δικαιωμάτων (και υποχρεώσεων) με τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Γενικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Ένωση  Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου Καλλιτεχνικών Σχολείων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

astynomia
Απρόκλητη βία κουκουλοφόρων ασφαλιτών σε βάρος πανεπιστημιακού ερευνητή
«Είμαστε από την ασφάλεια και κάνουμε ό,τι θέλουμε» - Απρόκλητη βία και αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος ερευνητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,...
Απρόκλητη βία κουκουλοφόρων ασφαλιτών σε βάρος πανεπιστημιακού ερευνητή
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης μαθήτριας
Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης μαθήτριας, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες ακολούθησε το σχολικό λεωφορείο της κόρης της και δύο άνδρες προσπάθησαν...
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης μαθήτριας
patrakapnogona epal
Πάτρα: Σύρραξη και καπνογόνα μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο 15χρονος
Ένας μαθητής τραυματίστηκε σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα όταν μαθητές έριξαν καπνογόνα μέσα στο σχολικό συγκρότημα
Πάτρα: Σύρραξη και καπνογόνα μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο 15χρονος