foto-memaska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης - Τουλάχιστον 45 κρούσματα σε μαθητές

Συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παρατηρείται στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, έχουν εντοπιστεί 45 κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές ενώ θετικοί βρέθηκαν και τρεις καθηγητές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο αυτό φιλοξενεί συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως επισήμαναν η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα.

Οι γονείς επίσης εκτιμούν στο voria.gr πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή, καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα. Τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο. 

Οι καθηγητές που νοσούν από τον ιό είναι στο σύνολο τρεις, ένας καθηγητής είχε μολυνθεί εδώ και ημέρες από τον ιό και οι άλλοι δύο διαγνώστηκαν σήμερα θετικοί.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων
Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του Διευθυντής Γυμνασίου στο Μαρούσι με ομόφωνη γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων