Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
vioklimatiko sxoleio kapandriti
Υπό κατασκευή σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο στο Καπανδρίτι - Δυνατότητα ακόμα και για υπαίθριο μάθημα

Ο «θεμέλιος λίθος» για ένα νέο σχολείο στον Δήμο Διονύσου μπήκε σήμερα. Σε ειδική τελετή κηρύχθηκε η έναρξη της κατασκευής ενός σύγχρονου βιοκλιματικού σχολείου στο Καπανδρίτι, εκεί όπου στεγαζόταν το παλιό 1ο Δημοτικό σχολείο, το οποίο και κατεδαφίστηκε. Αυτό θα είναι το δεύτερο βιοκλιματικό σχολείο στον δήμο, μετά το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο Διονύσου.

Το σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 4,1 στρεμμάτων, με συνολική επιφάνεια δόμησης 2.041 τ.μ. Θα αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους, με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, με μεγάλη εσωτερική αυλή και με δύο εισόδους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή 12 αιθουσών διδασκαλίας (7 στον α' όροφο και 5 στο β' όροφο), εργαστηρίων φυσικών επιστημών, ξένων γλωσσών, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκης, ξεχωριστών χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, κτιρίου με ανεξάρτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων, χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, χώρου πυροσβεστικού συγκροτήματος, δεξαμενής πυρόσβεσης κ.α.

Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα έχουν εξωτερικές θερμομονώσεις και συστήματα ηλιοπροστασίας, ενώ θα τοποθετηθούν παντού σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ενεργητικών ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού. Ο περιβάλλων χώρος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, περιοχές περιπάτου, παιχνιδιού και αθλοπαιδιών, γήπεδο καλαθοσφαίρισης με κερκίδες, αντιολισθητικά δάπεδα, παγκάκια, βρύσες, πέργκολες κ.α.

Ως προς την φύτευση, όλα τα δέντρα και οι θάμνοι έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ανθεκτικότητά τους, το μικρότερο δυνατό κόστος συντήρησης, αλλά και την εναρμόνισή τους με τη φυσική χλωρίδα της περιοχής. Στους χώρους πρασίνου προτείνονται δύο «ελαιώνες», με σημεία φύτευσης ανά 3,40 μ., μια δεντροστοιχία με κουτσουπιές, μουριές, κυπαρίσσια, πεύκα και χαμηλοί αρωματικοί θάμνοι εδαφοκάλυψης.

Τέλος στο δώμα του κτιρίου Κ2, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα είναι φυτεμένο με λεβαντίνη θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται υπαίθριο μάθημα και να καλλιεργηθεί από τους μαθητές λαχανόκηπος, με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και συγκινημένος που είμαστε εδώ σήμερα, μαζί με τον συντοπίτη μας αντιπεριφερειάρχη Νίκο Πέππα, για να εγκαινιάσουμε ένα νέο σύγχρονο, πράσινο και ενεργειακό σχολείο στον δήμο Διονύσου, αυτή τη φορά στο Κρυονέρι. Πρόκειται για το δεύτερο σχολείο που κατασκευάζεται επί ενιαίου καλλικρατικού δήμου Διονύσου και θα πω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ξεκινάει και αυτό επί της θητείας μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης, και πρόσθεσε:

«Αυτό το σχολείο το θέλαμε πολύ, το ήθελαν πάνω απ' όλα οι κάτοικοι του Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής. Το παλιό κτίριο, στο οποίο χιλιάδες συνδημότες μας έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα, δεν μπορούσε να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας. Μπορώ να πω ότι είναι ένα σχολείο που το σχεδιάσαμε από την αρχή και παλέψαμε πάρα πολύ για να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Μετά λοιπόν από πολλή δουλειά, υπομονή και κυρίως επιμονή, έφτασε σήμερα η στιγμή για να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα. Πιστεύω ότι τα έργα θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και θα μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε το σχολείο όσο πιο σύντομα γίνεται και να το παραδώσουμε στους μαθητές του Κρυονερίου και του δήμου μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα