ΕΛΜΕ Εύβοιας: Δεν πάει άλλο με τις συγχωνεύσεις στην περιοχή μας
Επιστολή έστειλε η ΕΛΜΕ Εύβοιας στον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκίδας, στον ΕΟΔΥ και στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα

Στην Ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Εύβοιας επισημαίνει:

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ιες,

Τις τελευταίες ημέρες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, είναι αναστατωμένοι /ες από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία υλοποιείται μέσω των Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, για συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών-μαθητριών ανά τμήμα/τάξη, ακόμη και σε 32 άτομα, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων και ενώ ένα τέταρτο κύμα πανδημίας είναι προ των πυλών. Ενώ λοιπόν η συντεταγμένη πολιτεία εξακολουθεί να παίρνει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την εξάπλωση της πανδημίας σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δημόσιου βίου, στην περίπτωση των σχολείων, η ίδια καταστρατηγεί τα μέτρα που έχει προηγουμένως θεσπίσει.

Οι μαθητές/τριες τα προηγούμενα δύο χρόνια, ήταν μακριά από το φυσικό σχολικό τους περιβάλλον, παρακολουθώντας τηλεκπαίδευση με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση και αμφίβολα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Τώρα, που τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και προσπαθούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, η απόφαση αυτή του  υπουργείου παιδείας, τορπιλίζει όχι μόνο την παιδαγωγικη διαδικασία αλλά και την ίδια την υγειονομική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ' επέκταση όλης της κοινωνίας.

Ως Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ευβοίας, επιφορτισμένοι/ες από το καταστατικό μας (άρθρο 2 παρ.6) με το καθήκον για συμμετοχή σε κοινές, συλλογικές προσπάθειες για την αντιμετώπισή προβλημάτων γενικότερου, δημοσίου ενδιαφέροντος, θα παρακαλούσαμε για την επιστημονική σας άποψη πάνω στο μείζον αυτό θέμα, δημόσιας υγείας.

Με εκτίμηση 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα   Γωγώ Μοσχολιού                               

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην 110η Σύνοδο Πρυτάνεων
Σοφία Ζαχαράκη στους Πρυτάνεις: Δίνουμε νέα εργαλεία στα Πανεπιστήμια να αξιοποιήσουν την περιουσία τους
Ολική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στον Βόλο – Σύμπραξη Υπουργείου Παιδείας και Υπερταμείου για την αξιοποίηση ακινήτων – 1,1...
Σοφία Ζαχαράκη στους Πρυτάνεις: Δίνουμε νέα εργαλεία στα Πανεπιστήμια να αξιοποιήσουν την περιουσία τους
κακοκαιρία
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες
Καιρός: «Σοβαρή κακοκαιρία» προ των πυλών – Καμπανάκι Τσατραφύλλια για ισχυρά φαινόμενα, χιόνια και επικίνδυνους ανέμους
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες