Οδηγοί-συνοδοί σχολικών λεωφορείων: Κάλεσμα οργάνωσης για υπογραφή συλλογικής σύμβασης
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» καλεί σε συζήτηση την Κυριακή 24/10, στις 10:00, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β)

Τις εργασιακές συνθήκες των οδηγών και των συνοδών σχολικών λεωφορείων των ιδιωτικών σχολείων περιγράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» τονίζοντας ότι η συσεπίρωση των εργαζομένων λειτούργησε προς μία θετική κατεύθυνση πετυχαίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αυξήσεις μισθών και επαναφορά ενσήμων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους στα σχολικά λεωφορεία να συμμετάσχουν σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/10, στις 10:00, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β), με κεντρικό θέμα τα βήματα προς την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους ιδιοκτήτες των σχολείων.

Η ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει λιγότερο από δύο χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση και καθημερινά βλέπουμε πως το σωματείο μας έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους οδηγούς και τους συνοδούς σχολικών λεωφορείων. Όλο και συχνότερα, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι οδηγοί επικοινωνούν με το σωματείο για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Αυτή η δυναμική συσπείρωση, η πίεση που έχουμε ασκήσει όλοι μαζί αρχίζει να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Έτσι μερικοί ιδιοκτήτες των σχολείων παίρνουν πίσω την απόφασή τους να βάζουν μεικτά ένσημα στους οδηγούς.

Οι οδηγοί πετυχαίνουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα ένσημα να επανέρχονται σε βαρέα σε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, πλήθος μαθητών συρρέουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα σχολεία έχουν ανάγκη από περισσότερους οδηγούς. Για αυτό εκτιμάμε πώς τώρα που ιδιοκτήτες των σχολείων αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, τώρα είναι η ώρα να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας και να μην πάμε βήμα πίσω.

Καλούμε κάθε συνάδελφο οδηγό να έρθει την Κυριακή 24 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β), για να συζητήσουμε τα βήματά μας προς την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τους σχολάρχες.

Πρέπει κάθε οδηγός, κάθε συνοδός να είναι εκεί και να φέρει και τους συναδέλφους του!

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σεμερτζίδου, Μαγειρίας
Σεμερτζίδου για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μας έμπλεξαν. Να μας αφήσουν ήσυχους», δηλώνει μετά τη δέσμευση της περιουσίας
Σύντροφος Σεμερτζίδου: «Η Ferrari και η Porsche δεν είναι από χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Σεμερτζίδου για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μας έμπλεξαν. Να μας αφήσουν ήσυχους», δηλώνει μετά τη δέσμευση της περιουσίας