Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
neafiladelfeia-mathites-se-thrania-mpallos
Γράφεις, όταν δε μπορείς να κάνεις αλλιώς, λένε. Όταν περισσεύει η υποκρισία, η αλαζονεία και η διαπλοκή

Όταν είσαι αποκλεισμένος από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, κι ας καμώνεται ο κ. Χατζηνικολάου πως δεν ξέρει ποια είναι αυτά.

Όταν το υπουργείο Παιδείας και οι επόπτες, αξιολογητές, συντονιστές, πραιτοριανοί και τα άλλα είδη της εγχώριας πανίδας ή χλωρίδας - ας βοηθήσει ο κ. Μπακογιάννης - προσπαθούν να σε πείσουν για την ανάγκη αξιολόγησης της αυτόνομης σχολικής μονάδας, γιατί μόνο μονάδες βλέπουν οι νεοφιλελεύθεροι.

Δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα, έλεγε η Θάτσερ. Γράφεις για τα πλημμυρισμένα σχολεία, όπου οι δάσκαλοι στήνουν θρανιογέφυρες, για να απεγκλωβίσουν τους μαθητές στην κοινωνία του Ντίκενς. Γράφεις για το παιδί του πίσω θρανίου, που η τράπεζα θυμάτων και η ΕΒΕ της κ. Υπουργού θα πετάξουν πρόωρα έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα και θα απεγκλωβίσουν από το πανεπιστήμιο.

Κι αισθάνεσαι σαν τη δασκάλα με τα 14 παιδιά του Ν. Βρεττάκου, που ονειρεύεται πως μπαίνει στην τάξη με δεκατέσσερα χριστόψωμα στην αγκαλιά της που ανοίγει τη λύπη της, για να σκεπάσει τα παιδιά, όπως ο ουρανός σκεπάζει τη γη. Εν τω μεταξύ η κ. Υπουργός διατυμπανίζει ανένδοτη προς όλες τις κατευθύνσεις πως όποιος αξιολογεί αξιολογείται.

Ξεχνά όμως ή αγνοεί πως δεν μπορεί να σε αξιολογήσει ένα σύστημα που σαπίζει σε αγαστή συνεργασία με τα ενεργούμενα των ελίτ, που ξεπουλούν τη χώρα κομμάτι κομμάτι, που εξαθλίωσαν το δάσκαλο, τον αναπληρωτή που κυνηγάει το μεροκάματο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, μήπως και διοριστεί στα εξήντα κάτι, που πετσόκοψαν τους μισθούς για ένα δημόσιο χρέος που γιγαντώνεται. Και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί.  

                             
* Φιλόλογος. μέλος ΔΣ Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ( Περιστέρι)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kinitpoiisi sxoleio nea filadelfeia
Συγχωνεύσεις: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση μεγάλων σχολείων στην Πάτρα
Εκπαιδευτικοί Πάτρας: "Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Τις πολιτικές αυτές...
Συγχωνεύσεις: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση μεγάλων σχολείων στην Πάτρα