Κακοκαιρία-Κέρκυρα: Τηλεκπαίδευση ενώ το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
«Αναρωτιόμαστε αν ο Περιφερειακός αγνοεί ή δεν ακολουθεί τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υποχρεούνται τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά να κάνουν την Παρασκευή 15/10 τηλεκπαίδευση!» σχολιάζει ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Την απόφαση για παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την ώρα που το νησί της Κέρκυρας μετράει ακόμη τις πληγές του μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Κι ενώ το υπουργείο Παιδείας είπε ότι δεν υποχρεούνται τα σχολεία που είναι κλειστά να παρέχουν τηλεκπαίδευση την Παρασκευή 15/10, όταν σε πολλές περιφερειακές ενότητες είχε ανασταλεί η διά ζώσης εκπαίδευση λόγω των καιρικών φαινομένων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι θα γίνει τηλεκπαίδευση, προκαλώντας οργή και αγανάκτιση.

«Με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, η δήλωση για τηλεκπαίδευση αποδεικνύεται ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας και προσθέτει:

«Ενώ η Κέρκυρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετρώντας τις πληγές της με μαθητές να απεγκλωβίζονται με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής ή να φιλοξενούνται όλη τη νύχτα σε ξενοδοχεία, εκπαιδευτικούς να παραμένουν ως το βράδυ αποκλεισμένοι στα σχολεία τους και άλλους να ψάχνουν να φιλοξενηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, φαίνεται ότι μάλλον ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων ζήλεψε τη χάρη της «Μαρίας Αντουανέτας» δηλώνοντας στα τοπικά ΜΜΕ ότι σήμερα θα γίνει τηλεκπαίδευση ως άλλο παντεσπάνι! Αναρωτιόμαστε αν ο Περιφερειακός αγνοεί ή δεν ακολουθεί τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση, ο οποίος δήλωσε ότι  δεν υποχρεούνται  τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά να κάνουν  την  Παρασκευή 15/10 τηλεκπαίδευση!

Με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, η δήλωση για τηλεκπαίδευση αποδεικνύεται ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας που ακολούθησε, αιφνιδιάζουν και πάλι γονείς και μαθητές, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των σχολείων αφενός και τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αφετέρου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτιά
Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δυο νεαροί για την φωτιά στο Γηροκομειό - Τι δηλώνουν οι συνήγοροι
Ο 25χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του μετά από τέσσερις ώρες, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε ο 21χρονος φίλος του
Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δυο νεαροί για την φωτιά στο Γηροκομειό - Τι δηλώνουν οι συνήγοροι
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 8.823 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης - Όλα τα ονόματα
Μόνιμοι διορισμοί 8.823 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής...
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 8.823 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης - Όλα τα ονόματα