Κύριε Διγαλάκη, το ψέμα είναι δική σας αποκλειστικότητα
George Vitsaras / SOOC
Πρόταση Β. Διγαλάκη για την αξιοποίηση των ΑΕΙ της Κρήτης, στην ταχεία αποκατάσταση ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς

Την αξιοποίηση των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης για την ταχεία αποκατάσταση ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς και την ενίσχυση της σεισμολογικής παρακολούθησης στο νησί προτείνει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης.

Το έγγραφό προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αναφέρει πως «το ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα της Κρήτης, με τις υποδομές και την τεχνογνωσία του, είναι σε θέση να συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών και στη διαχείριση των συνεπειών τους, και ειδικότερα να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Κρήτη με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως τα αεροδρόμια, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, τα ενεργειακά δίκτυα κ.λπ».

Σημειώνει ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης υπάρχει η τεχνογνωσία και ο απαιτούμενος εξοπλισμός, που καθιστά δυνατή την ακριβή και ταχεία καταγραφή των πληγέντων υποδομών, τον έλεγχο της δομικής τρωτότητας καθώς επίσης και τον σχεδιασμό επεμβάσεων αποκατάστασης και ενίσχυσης. 

Αναλυτικά:

Σεισμοί: Πρόταση Διγαλάκη για την αξιοποίηση των Ιδρυμάτων της Κρήτης σε δύο «μέτωπα»

Την αξιοποίηση των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης για την ταχεία αποκατάσταση ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς και την ενίσχυση της σεισμολογικής παρακολούθησης στο νησί προτείνει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης, με έγγραφό του προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Το έγγραφο κοινοποιείται στον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, στον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα και στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ τονίζει την ανάγκη τόσο της άμεσης αντιμετώπισης των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν σε πολλά κτήρια στο νησί από τους τελευταίους σεισμούς, όσο και της ενίσχυσης της σεισμικής παρακολούθησης στην Κρήτη. Σημειώνει ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης υπάρχει η τεχνογνωσία και ο απαιτούμενος εξοπλισμός, που καθιστά δυνατή την ακριβή και ταχεία καταγραφή των πληγέντων υποδομών, τον έλεγχο της δομικής τρωτότητας καθώς επίσης και τον σχεδιασμό επεμβάσεων αποκατάστασης και ενίσχυσης. Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως «ισχυρό πλεονέκτημα για το νησί» τη λειτουργία του Σεισμολογικού Δικτύου Κρήτης του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το οποίο «αποτελεί σημαντική υποδομή μέσω της οποίας μπορεί να αναπτυχθεί η αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με τη συνεχή και εστιασμένη παρακολούθηση της σεισμικότητας στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο με παροχή αξιόπιστων δεδομένων και πληροφοριών που είναι απαραίτητα σε κάθε προσπάθεια αντισεισμικού σχεδιασμού και πολιτικής προστασίας.

«Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα της Κρήτης, με τις υποδομές και την τεχνογνωσία του, είναι σε θέση να συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών και στη διαχείριση των συνεπειών τους, και ειδικότερα να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Κρήτη με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως τα αεροδρόμια, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, τα ενεργειακά δίκτυα κ.λπ. Επιπλέον στην κοινή επιδίωξη της έγκαιρης και διαχρονικής θωράκισης απέναντι στις σεισμικές καταστροφές, εντάσσεται και η προστασία των πόλεων της Κρήτης, οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτελούν μοναδικά δείγματα της Ιστορίας και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», σημειώνει στην πρότασή του κ. Διγαλάκης.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
Οι γιατροί στο ΚΑΤ πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, από το μέρος του γονάτου και κάτω, για να μην επεκταθεί η επιπλοκή
Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
Παιδικοί σταθμοί
Νηπιαγωγός κατηγορεί τους γονείς των μαθητών της για το ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία
«Είναι κατά τη γνώμη μου καταστροφικό. Αν δεν κέρδισες ένα βραβείο, δεν το κέρδισες. Και δεν το κέρδισες επειδή έχασες»
Νηπιαγωγός κατηγορεί τους γονείς των μαθητών της για το ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία