Εκλογές εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να κάνουν οι ΣΕΠΕ - Οδηγίες της ΔΟΕ
Ποιες επιλογές έχουν οι Συλλόγοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. για τις εκλογές τους μετά από την άρνηση του Υπ.Εργασίας για παράταση θητείας των Δ.Σ μέχρι τον Μάρτιο του 2022

Οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν οι Συλλόγοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. μετά από την αρνητική απάντηση  του Υπουργού Εργασίας στο αίτημά της για παράταση θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι 31/3/2022. Η ΔΟΕ τονίζει ότι οι ΣΕΠΕ έχουν δυο επιλογές, είτε άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., είτε παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. (προσωρινή διοίκηση).

Όλη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που είχαμε  από την Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αρνητική υπήρξε η απάντηση  του Υπουργού Εργασίας στο αίτημά της για παράταση θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι 31/3/2022. Υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη, που ψηφίστηκε στον Ν. 4808/21 η θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων λήγει στις 31/10/2021.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (κατόπιν επικοινωνίας με τη νομική σύμβουλο) ενημερώνει τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. ότι οι δυνατότητες που έχουν είναι οι παρακάτω:

  • Η άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Στην περίπτωση αυτή η απόφαση για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών θα πρέπει να έχει ληφθεί, για να είναι νόμιμη, πριν από την 31/10/2021. Εάν οι αρχαιρεσίες πραγματοποιηθούν μετά την 31/10, είναι αυτονόητο, ότι στο χρονικό διάστημα από τότε και μέχρι και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι δυνατή η λειτουργία του Δ.Σ. (δεν υπάρχει έγκυρη εκπροσώπηση στις συναλλαγές με Τράπεζες, δεν λαμβάνονται αποφάσεις κλπ.). Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι Σ.Ε.Π.Ε. στα καταστατικά των οποίων, τυχόν, αναφέρεται ότι στη Γενική Συνέλευση προεδρεύει μέλος ή ολόκληρο το απερχόμενο Δ.Σ. αφού μετά την 31/10 δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα Δ.Σ., επομένως αυτό θα καταστήσει τη Γ.Σ. άκυρη.

  • Η παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ. (προσωρινή διοίκηση).

Στην περίπτωση αυτή, ο Σ.Ε.Π.Ε. θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε δικηγόρο, ώστε να καταθέσει αίτημα για τον ορισμό  προσωρινής διοίκησης στο αρμόδιο Πρωτοδικείο με στόχο την παράταση της θητείας του Δ.Σ. μέχρι το χρονικό σημείο που θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Εννοείται, ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάιο του 2022 (χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει η πραγματοποίηση  των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 89η Γενική Συνέλευση) και με δεδομένο ότι, σύμφωνα με την από 19/5/2021 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η ίδια η Ομοσπονδία θα προβεί σε παράταση της θητείας της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Η πραγματική σημασία της λέξης "τάλας"
Παρότι δεν ακούγεται συχνά στον σύγχρονο καθημερινό λόγο, το "τάλας" παραμένει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της εκφραστικότητας και της ιστορικής...
Η πραγματική σημασία της λέξης "τάλας"
Χθες, στην πλατεία Δαβάκη, η μουσική και οι στίχοι έγιναν ένα με τα αιτήματα και τις αγωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΜΕ την Ανοιχτή Ορχήστρα, στη γιορτή του Ανοιχτού Σχολείου, στην Καλλιθέα!
Χθες, στην πλατεία Δαβάκη, η μουσική και οι στίχοι έγιναν ένα με τα αιτήματα και τις αγωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΜΕ την Ανοιχτή Ορχήστρα, στη γιορτή του Ανοιχτού Σχολείου, στην Καλλιθέα!
Νέος βαλλιστικός πυραυλος από το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ
Νέος βαλλιστικός πύραυλος από το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ - Μεγάλες καταστροφές
Τελεσίγραφα για τα Στενά του Ορμούζ, απειλές και «διόδια» εκατομμυρίων – Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος
Νέος βαλλιστικός πύραυλος από το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ - Μεγάλες καταστροφές