Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις εκλογές στα σωματεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/184/οικ. 19515/12-10-2021 η 63η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, αναφορικά με τον Δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες του που περιλαμβάνει ακι τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του αρ. 1 της ισχύουσας ΚΥΑ προβλέπεται ότι «5.Εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του Δημοσίου στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, δύνανται να διενεργούνται είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε δια ζώσης, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, αντιστοίχως, ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ νόσησης για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Σε κάθε περίπτωση, τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα προστασίας [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού], καθώς και το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 10), εφόσον δεν υφίσταται ειδικότερη διάταξη στην παρούσα».

Βάσει των ως άνω ρυθμίσεων και εφόσον εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος ισχύος της ΚΥΑ, ήτοι έως 25/10/2021 έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν εκλογές αιρετών εκπροσώπων, αυτές δύνανται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ανεξαρτήτως του αριθμού των εκλογέων, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών μέτρων και εφόσον οι εκλογείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ νόσησης για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 της ΚΥΑ.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται για το σύνολο των εκλογέων οι ως άνω προϋποθέσεις, δεν είναι δυνατή η διενέργεια εκλογών διά ζώσης.

Επιπλέον και κατόπιν ερωτημάτων διαφόρων υπηρεσιών, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη ή παράλληλη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και διά ζώσης για τους ίδιους εκλογείς, αλλά εφόσον επιλεγεί είτε η ηλεκτρονική ψηφοφορία είτε η εκλογή διά ζώσης, αυτομάτως ακυρώνεται αντίστοιχα η έτερη διαδικασία αναλόγως της επιλογής

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμεα
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την «κατάρρευση» του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο
Ανοιχτή επιστολή κατά της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου: «Ωραιοποιούν την εγκατάλειψη των Ειδικών Σχολείων με έγγραφα»
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την «κατάρρευση» του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο
education
Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου Υπηρεσιακών Μεταβολών για εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 67%
Πολλές σοβαρές παθήσεις ή περιπτώσεις αναπηρίας άνω του 67% δεν περιλαμβάνονται ρητά ή αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα να...
Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου Υπηρεσιακών Μεταβολών για εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 67%
απθ
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος στο «μικροσκόπιο» κορυφαίων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη
Διάστημα, κλιματική κρίση και αρχαία σοφία: Το συναρπαστικό τριπλό ραντεβού στο Aristotle Innovation Forum
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος στο «μικροσκόπιο» κορυφαίων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη