Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σχολείο της Αττικής πλημμύρισε - Κακοκαιρία Μπάλλος
«Μαθητές προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – λίμνες, ταβάνια τάξεων-καταρράχτες, υπόγειες αποθήκες- μπανιέρες και το νερό έξω από τα προκάτ» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»

Την οργή και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Γ. Σεφέρης» για τις εικόνες στα δημοτικά σχολεία 8ο, 16ο, 14ο Ν. Ιωνίας, 4ο Ηρακλείου Αττικής, μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

«Μαθητές να προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – λίμνες, ταβάνια τάξεων-καταρράχτες, υπόγειες αποθήκες- μπανιέρες και το νερό έξω από τα προκάτ στα ίσαλα με το πάτωμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Πλημμυρισμένο σχολείο στην Αττική - Κακοκαιρία Μπάλλος

«Μέσα στα πλημμυρισμένα σχολεία μας, που επιχειρούν να συγχωνεύσουν εις βάρος των μαθητών  «βουλιάζουν» τα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας  περί της περίφημης αναβάθμισης, βελτίωσης και ενδυνάμωσης του σχολείου» προσθέτουν.

Τέλος, ζητούν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων και να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα γύρω από τα σχολεία.

Εικόνα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής

Κακοκαιρία Μπάλλος - 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

ΟΙ  ΚΡΑΤΙΚΕΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ  ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  TA ΚΑΙΡΙΚΑ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οι σημερινές (14/10) εικόνες από τα σχολεία της περιοχής μας,( 8ο, 16ο, 14ο Ν. Ιωνίας, 4ο Δημοτικά Ηρακλείου…) μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση. Μαθητές να προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – λίμνες, ταβάνια τάξεων-καταρράχτες, υπόγειες αποθήκες- μπανιέρες και το νερό  έξω από τα προκάτ στα ίσαλα με το πάτωμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης !

Αυτό φαίνεται να εννοούν η  κυβέρνηση και το υπουργείο όταν ισχυρίζονται ότι όλα λειτουργούν άψογα στα σχολεία μας; Αυτό εννοούν όταν  γι΄ αυτή την κατάντια θέλουν να μας αξιολογήσουν; Μέσα στα πλημμυρισμένα σχολεία μας, που επιχειρούν να συγχωνεύσουν εις βάρος των μαθητών  «βουλιάζουν» τα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας  περί της περίφημης αναβάθμισης, βελτίωσης και ενδυνάμωσης του σχολείου. Αυτό είναι το «όραμά» τους :0 (μηδέν ) πόροι και αποποίηση των ευθυνών. Γι αυτό το σχολείο των ταξικών φραγμών είναι τα  αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους που θα «κοιτάει» στην τσέπη γονείς και μαθητές,  για το σχολείο όπου όλα θα «πωλούνται» και όλα θα «αγοράζονται».

 Ως πότε θα κρύβονται οι εκάστοτε  κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές για την οποιαδήποτε καταστροφή πίσω από τα ακραία  καιρικά φαινόμενα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας σε ό,τι αφορά,  εκτός των άλλων, την ανέγερση νέων και τη συντήρηση των παλιών κτιριακών σχολικών υποδομών;    Έχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες! Δεν πήραν κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια γιατί η ανέγερση σχολείων ασφαλών, με αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση, η συνεχής συντήρησή τους, οι μορφωτικές ανάγκες, η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας, δεν είναι πολιτική τους προτεραιότητα. Τα βλέπουν όλα  ως κόστος.

Το ίδιο κράτος που κινείται με την «ταχύτητα του φωτός» όταν θέλει να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, το κράτος που μπορεί να κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για φρεγάτες σε χρόνο ρεκόρ «δεν μπορεί» να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Οι σημερινές εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τα  ατυχή συμβάντα μιας επικίνδυνης κακοκαιρίας. Είναι τα  αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών  επιλογών που μας αφήνουν απροστάτευτους.

Απαιτούμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων

Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα γύρω από τα σχολεία. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για συντήρηση, επισκευή και ενίσχυση των υποδομών!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ        ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ