Αντιφασιστικό συλλαλητήριο
Maria Makraki / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η ανιστόρητη «θεωρία των δυο άκρων» που αναπαράγουν κυβερνητικά στελέχη, οι απαράδεκτοι συμψηφισμοί που επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, είναι «βούτυρο στο ψωμί» των φασιστοειδών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους εκπαιδευτικούς στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλού το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΗ, σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην Ανουντσιάτα.

Τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με επιθέσεις απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους από ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες αποδεικνύουν το ρόλο τους ως μακρύ χέρι του συστήματος για το τσάκισμα των κινητοποιήσεων της νεολαίας και του λαού.

Η ανιστόρητη «θεωρία των δυο άκρων» που αναπαράγουν κυβερνητικά στελέχη, οι απαράδεκτοι συμψηφισμοί που επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, είναι «βούτυρο στο ψωμί» των φασιστοειδών. Είναι αυτή που οπλίζει το δολοφονικό χέρι των φασιστικών ομάδων.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης. Αυτό το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους είναι που γεννά το φασισμό – ναζισμό.

«Δε θα αφήσουμε τους ναζί να ξαναβγούν στο φως για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Και προσθέτει: «Καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού! Κανένας φόβος απέναντι στο δηλητήριο των ναζιστικών συμμοριών. Απαντάμε μαζικά και οργανωμένα ώστε να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία και τις γειτονιές. Εμείς ως εκπαιδευτικοί έχουμε πρόσθετο χρέος να ξεριζώσουμε από το μυαλό και τη συνείδηση των μαθητών μας τις φασιστικές, ναζιστικές ιδέες».

Με συνθήματα, «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές» και «έξω από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς», οι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα δίνουν «αντιφασιστικό ραντεβού» σήμερα στις 6:00 μ.μ. στην Ανουντσιάτα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έρχεται διπλή πληρωμή εξπρές έως 1600 ευρώ σε χιλιάδες οικογένειες με παιδιά
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πλασματικά έτη ασφάλισης
Πρόκειται για έναν θεσμικό μηχανισμό που επιτρέπει τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ασφαλιστικού χρόνου χωρίς να απαιτείται αντίστοιχη πραγματική...
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πλασματικά έτη ασφάλισης
λάπτοπ
Online αγορές: Πώς οι τιμές αλλάζουν χωρίς να το καταλαβαίνετε
Από αλγορίθμους που προσαρμόζουν τις τιμές έως συστήματα που αξιοποιούν προσωπικά δεδομένα, το τελικό ποσό μπορεί να μην είναι πάντα ίδιο για όλους.
Online αγορές: Πώς οι τιμές αλλάζουν χωρίς να το καταλαβαίνετε
Κατσαρίδες στο σπίτι
Κατσαρίδες στο σπίτι: Φυσικοί τρόποι για να τις απομακρύνετε εύκολα
Αν και στην αγορά υπάρχουν πολλά χημικά σκευάσματα, αρκετοί προτιμούν πιο απλές και φυσικές λύσεις που βασίζονται σε υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι.
Κατσαρίδες στο σπίτι: Φυσικοί τρόποι για να τις απομακρύνετε εύκολα