nazistikos xairetismos epal stavroupoli
Έχει προηγηθεί εισαγγελική παραγγελία για συνολική διερεύνηση του θέματος ούτως ώστε να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Προκαταρκτική εξέταση για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Άγγελος Καμηλάρης, ζητώντας να διερευνηθούν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, σοβαρότερα αδικήματα, όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια της παραγγελίας που έδωσε πριν από δύο 24ωρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος, απευθυνόμενος προς του εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης (περιοχές όπου εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα περιστατικά βίας, σε Νέο Ηράκλειο και ΕΠΑΛ Σταυρούπολης), είχε ζητήσει να υπάρξει συνολική διερεύνηση αυτών επεισοδίων και να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι στην παραγγελία του ο κ. Πλιώτας ανέφερε ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχει «έδαφος και αφορμή» για περαιτέρω «δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν μέχρι στιγμής για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης αφορούν πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοφορία κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Νέος τρόπος προαγωγής και απόλυσης στο Λύκειο: Τι αλλάζει το Υπουργείο Παιδείας
Η βασική επιδίωξη είναι το απολυτήριο να αντανακλά πραγματική μάθηση και να εξασφαλίζει «το αναμενόμενο επίπεδο εκπαίδευσης» .
Νέος τρόπος προαγωγής και απόλυσης στο Λύκειο: Τι αλλάζει το Υπουργείο Παιδείας
trofes-stomaxi-512x320.jpg
Κοιλιοκάκη: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί
Η κοιλιοκάκη, γνωστή και ως εντεροπάθεια από γλουτένη, είναι μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλείται από την κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτεΐνης που...
Κοιλιοκάκη: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί