Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κωνσταντίνα Αδάμου
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν καθημερινά, κομμάτι της ψυχής τους για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας»

Για όλους και για όλα υπάρχει μια παγκόσμια ημέρα και σήμερα έφτασε και η δική μας, των εκπαιδευτικών! (Ούσα ιστορικός με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, αλλά με παράλληλη ενασχόληση με την τέχνη, αποτέλεσε μόνο επιλογή η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση).

Και σας βεβαιώνω ως εκπαιδευτικός, ότι η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών δίνουν κομμάτι του εαυτού τους για να δώσουν αφενός γνώσεις στα παιδιά και αφετέρου πίστη στον εαυτό τους, ώστε να γίνουν αργότερα ανεξάρτητοι και ευτυχισμένοι πολίτες!

Μόνο τέτοιοι πολίτες μπορούν να χτίσουν μια σωστή κοινωνία και μία ανεπτυγμένη χώρα.

Δεν επιζητούμε κανένα ευχαριστώ, γιατί είναι υποχρέωσή μας και προνόμιό μας να δουλεύουμε με παιδιά ( κάθε ηλικίας), αλλά θέλουμε το κράτος να στηρίζει το σχολείο και τον εκπαιδευτικό. Γιατί το σχολείο έχει ανάγκη από χαρούμενους εκπαιδευτικούς  προκειμένου να έχει χαρούμενα παιδιά.

Το υπουργείο παιδείας όταν λέει «εργαστήρια δεξιοτήτων» να δημιργεί όντως εργαστήρια και όχι να είναι απλά ένας τίτλος μαθήματος που στηρίζεται στη φαντασία του εκπαιδευτικού για την υλοποίησή του.

Γενικότερα θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει την αξία του εκπαιδευτικού, να σταθεί δίπλα του, χωρίς να προσπαθεί να τον εκφοβίσει για να κάνει τη δουλειά του, γιατί γνωρίζουμε ότι την κάνει πολύ καλά!

Ως βουλευτής και κυρίως μέσα από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία είμαι μέλος, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα και τις συνθήκες του εκπαιδευτικού κόσμου (εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολεία, πανεπιστήμια).

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν καθημερινά, κομμάτι της ψυχής τους για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Χρονιά μας πολλά λοιπόν!»

*Βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Koronoios-ekav
Κορονοϊός: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 100 νεκρούς την ημέρα - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον
Τραγικό είναι το αποτύπωμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να ανησυχούν για την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον
Κορονοϊός: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 100 νεκρούς την ημέρα - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον