Κωνσταντίνα Αδάμου
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν καθημερινά, κομμάτι της ψυχής τους για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας»

Για όλους και για όλα υπάρχει μια παγκόσμια ημέρα και σήμερα έφτασε και η δική μας, των εκπαιδευτικών! (Ούσα ιστορικός με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, αλλά με παράλληλη ενασχόληση με την τέχνη, αποτέλεσε μόνο επιλογή η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση).

Και σας βεβαιώνω ως εκπαιδευτικός, ότι η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών δίνουν κομμάτι του εαυτού τους για να δώσουν αφενός γνώσεις στα παιδιά και αφετέρου πίστη στον εαυτό τους, ώστε να γίνουν αργότερα ανεξάρτητοι και ευτυχισμένοι πολίτες!

Μόνο τέτοιοι πολίτες μπορούν να χτίσουν μια σωστή κοινωνία και μία ανεπτυγμένη χώρα.

Δεν επιζητούμε κανένα ευχαριστώ, γιατί είναι υποχρέωσή μας και προνόμιό μας να δουλεύουμε με παιδιά ( κάθε ηλικίας), αλλά θέλουμε το κράτος να στηρίζει το σχολείο και τον εκπαιδευτικό. Γιατί το σχολείο έχει ανάγκη από χαρούμενους εκπαιδευτικούς  προκειμένου να έχει χαρούμενα παιδιά.

Το υπουργείο παιδείας όταν λέει «εργαστήρια δεξιοτήτων» να δημιργεί όντως εργαστήρια και όχι να είναι απλά ένας τίτλος μαθήματος που στηρίζεται στη φαντασία του εκπαιδευτικού για την υλοποίησή του.

Γενικότερα θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει την αξία του εκπαιδευτικού, να σταθεί δίπλα του, χωρίς να προσπαθεί να τον εκφοβίσει για να κάνει τη δουλειά του, γιατί γνωρίζουμε ότι την κάνει πολύ καλά!

Ως βουλευτής και κυρίως μέσα από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία είμαι μέλος, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα και τις συνθήκες του εκπαιδευτικού κόσμου (εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολεία, πανεπιστήμια).

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν καθημερινά, κομμάτι της ψυχής τους για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Χρονιά μας πολλά λοιπόν!»

*Βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

klepsudra_books_time.jpg
«Algospeak»: Η μυστική γλώσσα που δημιούργησαν οι χρήστες για να ξεγελάσουν τα social media
Πώς γεννήθηκαν λέξεις τύπου seggs, unalived και pew pews — και τι αποκαλύπτουν για την αθέατη δύναμη των αλγορίθμων
«Algospeak»: Η μυστική γλώσσα που δημιούργησαν οι χρήστες για να ξεγελάσουν τα social media
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Νέες στεγαστικές παροχές από τον Δήμο Αστυπάλαιας για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

Ο Δήμος Αστυπάλαιας ανακοίνωσε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της παραμονής των εργαζομένων στο νησί...

Νέες στεγαστικές παροχές από τον Δήμο Αστυπάλαιας για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους
xristougenniatiko trapezi
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
Παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα όπως κρέας, γαλακτοκομικά και γλυκίσματα...
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά