Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Συνάντηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Σε συνάντηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάστηκε η διετής πορεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, EU-CONEXUS

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, υποδέχτηκε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 τη Γενική Διευθύντρια  Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Θέμιδα Χριστοφίδου μαζί με την κ. Νέλλη Παλαιολόγου, υπεύθυνη επικοινωνίας αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συζήτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης - EU-CONEXUS.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος, μαζί με την ομάδα του EU-CONEXUS, είχαν τη χαρά να παρουσιάσουν τη διετή πορεία του εν λόγω Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση, το γεγονός ότι το EU-CONEXUS έχει να επιδείξει μία λίαν αξιοσημείωτη πρόοδο στη διαδικασία της εναρμόνισης των ακαδημαϊκών διαδικασιών και την έναρξη των δραστηριοτήτων του συγκριτικά με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έως τώρα προσπάθεια που έχει γίνει στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου σε προπτυχιακό επίπεδο η προσφορά κοινών μαθημάτων σπουδών, Minor courses, κατέστησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρωτοπόρο και υπερήφανο να προσμετρά τους πρώτους Minor αποφοίτους του, οι οποίοι πλέον κατέχουν το EU-CONEXUS Minor Certificate.

Ορόσημο αποτελεί και η δημιουργία του πρώτου κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, με τίτλο ‘Marine Biotechnology’, το οποίο θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο από σήμερα, καθώς και η πρόθεση όλων των εταίρων να προχωρήσουν ακόμα και σε δεύτερο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EU-CONEXUS, αγγίζει ακόμα και τον τρίτο κύκλο σπουδών, δημιουργώντας joint PhD programmes.

Συνάντηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο κορονοϊός αποτέλεσε ένα σοβαρό εμπόδιο όσον αφορά τις μετακινήσεις της συμμαχίας, ωστόσο, τολμώντας, επιτεύχθηκε η διοργάνωση του πρώτου PhD Summer School στο Zadar (Κροατία), διασφαλίζοντας τη συμμετοχή 4 υποψήφιων διδακτόρων από κάθε Πανεπιστήμιο - Εταίρο.

Οι μετακινήσεις συνεχίστηκαν, πραγματοποιώντας το πρώτο EU-CONEXUS Festival στην Klaipeda (Λιθουανία) με πολλαπλά πολιτιστικά δρώμενα (χορός, θέατρο, τραγούδι) από τους ίδιους τους φοιτητές της συμμαχίας. Ακόμα και την πρότερη περίοδο, δίνοντας έμφαση στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Εικονικός Διαγωνισμός Τρεξίματος -Virtual Race – ο οποίος σκοπό είχε να προάγει το αθλητικό πνεύμα. 

Οι δράσεις του EU-CONEXUS έφτασαν και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τον μαθητικό διαγωνισμό στα Γυμνάσια της Αττικής ‘Think Smart, Create Green’, ο οποίος και θα διεξαχθεί για δεύτερη σχολική χρονιά.

Σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται τα Teachers Virtual Cafés στο πλαίσιο βελτίωσης της εκπαιδευτικής διδασκαλίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των καθηγητών, καθώς και τα Research Hours που στόχο έχουν τη συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο και την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

Από την  άλλη, δεν λείπουν οι θεσμικοί περιορισμοί που έχει συναντήσει η ομάδα του  EU-CONEXUS σε αυτή τη διαρκή πορεία εξέλιξης και αναβάθμισης. Σε κάθε περίπτωση, το στοίχημα της επιτυχίας της Πρωτοβουλίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων,  στηρίζεται στη συνεργασία τόσο μεταξύ των εταίρων, όσο και όλων των φορέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που θα αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

estiasi ergazomeni
Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα- Το επικρατέστερο σενάριο
Oι ειδικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην άρση των μέτρων, καθώς παρά τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, η επιβάρυνση του ΕΣΥ παραμένει...
Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα- Το επικρατέστερο σενάριο
Mitsotakis-ipourgiko
Κακοκαιρία - Παραδοχή Μητσοτάκη για τη λάθος διαχείριση: «Συγγνώμη στους πολίτες»
«Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες» λέει ο πρωθυπουργός για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς»
Κακοκαιρία - Παραδοχή Μητσοτάκη για τη λάθος διαχείριση: «Συγγνώμη στους πολίτες»