Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Μαχητικά εκπαιδευτικά συλλαλητήρια καταδίκης της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο και στη Βέροια την Παρασκευή

Με μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια απάντησε η εκπαιδευτική κοινότητα στην αγωγή του Υπουργείου Παιδείας και στην απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία - αποχή στην αξιολόγηση.

Ηράκλειο

Με ένα μαζικό, μαχητικό και  ειρηνικό συλλαλητήριο καταδίκης της κατασταλτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ, απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας και της Α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι στην κατ’ επείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, με στόχο να αναχαιτίσει το κύμα  της μαζικής καταδίκης των  μέτρων της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΛΥΣΗΣ των εργασιακών, δημοκρατικών και μορφωτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, μπροστά στο δεδομένο της κήρυξης της Απεργίας -Αποχής από το βάρβαρο μέτρο της Αξιολόγησης ως παράνομης και στο πλαίσιο της πανελλαδικής σύνδεσης των κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε και στο σεισμόπληκτο Ηράκλειο πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ) νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής

Η συγκέντρωση ήταν μαζική (περίπου 1000 διαδηλωτές), η οργή έντονη, το πείσμα του αγώνα ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων των διαδηλωτών. Μετά από σύντομους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία, μαζική και με παλμό, με συνθήματα κατά της καταστολής και της αξιολόγησης, κατά της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων.
Η μαζική και πολιτικά ζωντανή πορεία ακολούθησε τη συνηθισμένη διαδρομή, διανύοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης  διατηρώντας τον παλμό, τη συνοχή και τη ζωντάνια της.

 

Το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Αρετή Σπαχή, δήλωσε στο alfavita ότι "οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με στόχο την ανάρτηση πανό  που καταδικάζουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την καταστολή". 

Συγκέντρωση και μαχητική πορεία εκπαιδευτικών στη Βέροια

Επειτα από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πόλη της Βέροιας στην πλατεία Δημαρχείου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, έπειτα από τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την Απεργία- Αποχή ενάντια στην αξιολόγηση.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα συνεχή μηνύματα αποφάσεων συμμετοχής των  σχολείων στην απεργία και τα υψηλά  ποσοστά συμμετοχής φανέρωναν πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απορρίπτει τους σχεδιασμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ η καθηγήτρια Ευγενία Καβαλλάρη δήλωσε στο alfavita ότι "με την κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Ημαθίας και οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική υπουργείου και κυβέρνησης και δήλωσαν την εναντίωσή τους  στους αυταρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που επιχειρούν με δικαστικές αποφάσεις  να κρίνουν «παράνομες» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αξιολόγηση".

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Μετρό - ΜΜΜ
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»
Κλειστός θα είναι για κάποιες ώρες ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο στο κέντρο...
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»