Μαχητικά εκπαιδευτικά συλλαλητήρια καταδίκης της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο και στη Βέροια την Παρασκευή

Με μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια απάντησε η εκπαιδευτική κοινότητα στην αγωγή του Υπουργείου Παιδείας και στην απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία - αποχή στην αξιολόγηση.

Ηράκλειο

Με ένα μαζικό, μαχητικό και  ειρηνικό συλλαλητήριο καταδίκης της κατασταλτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ, απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας και της Α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι στην κατ’ επείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, με στόχο να αναχαιτίσει το κύμα  της μαζικής καταδίκης των  μέτρων της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΛΥΣΗΣ των εργασιακών, δημοκρατικών και μορφωτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, μπροστά στο δεδομένο της κήρυξης της Απεργίας -Αποχής από το βάρβαρο μέτρο της Αξιολόγησης ως παράνομης και στο πλαίσιο της πανελλαδικής σύνδεσης των κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε και στο σεισμόπληκτο Ηράκλειο πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ) νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής

Η συγκέντρωση ήταν μαζική (περίπου 1000 διαδηλωτές), η οργή έντονη, το πείσμα του αγώνα ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων των διαδηλωτών. Μετά από σύντομους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία, μαζική και με παλμό, με συνθήματα κατά της καταστολής και της αξιολόγησης, κατά της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων.
Η μαζική και πολιτικά ζωντανή πορεία ακολούθησε τη συνηθισμένη διαδρομή, διανύοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης  διατηρώντας τον παλμό, τη συνοχή και τη ζωντάνια της.

 

Το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Αρετή Σπαχή, δήλωσε στο alfavita ότι "οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με στόχο την ανάρτηση πανό  που καταδικάζουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την καταστολή". 

Συγκέντρωση και μαχητική πορεία εκπαιδευτικών στη Βέροια

Επειτα από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πόλη της Βέροιας στην πλατεία Δημαρχείου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, έπειτα από τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την Απεργία- Αποχή ενάντια στην αξιολόγηση.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα συνεχή μηνύματα αποφάσεων συμμετοχής των  σχολείων στην απεργία και τα υψηλά  ποσοστά συμμετοχής φανέρωναν πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απορρίπτει τους σχεδιασμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ η καθηγήτρια Ευγενία Καβαλλάρη δήλωσε στο alfavita ότι "με την κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Ημαθίας και οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική υπουργείου και κυβέρνησης και δήλωσαν την εναντίωσή τους  στους αυταρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που επιχειρούν με δικαστικές αποφάσεις  να κρίνουν «παράνομες» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αξιολόγηση".

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kefalidou1.jpg
Κεφαλίδου: Ραγδαία επιδείνωση εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια
Κατάθεση Ερώτησης της Χ. Κεφαλίδου για τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Κεφαλίδου: Ραγδαία επιδείνωση εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια
pleistiriasmoi-akinita.jpg
Αναλγησία - Πλειστηριασμός α΄ κατοικίας για χρέος μόλις 1.400 ευρώ
Καταγγελία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που ανήκε σε μία εργαζόμενη με ελαστική μορφή απασχόλησης για χρέος μόλις 1.400 ευρώ προς ιδιώτη - ...
Αναλγησία - Πλειστηριασμός α΄ κατοικίας για χρέος μόλις 1.400 ευρώ
ασεπ
ΑΣΕΠ 13Κ/2021: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 1.468 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους
Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.468 μόνιμων σε δήμους
ΑΣΕΠ 13Κ/2021: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 1.468 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους