Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Δείτε τις βαθμολογίες

Εκπαίδευση 0

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Τζούφη: Αφωνία από την Κεραμέως

Μερόπη Τζούφη
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αποτροπιασμός για τις φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης»

Για τις φασιστικές επιθέσεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφηεκφράζει τον αποτροπιασμό της και επισημαίνει ότι «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει αρθρώσει λέξη».

«Για δεύτερη συνεχή μέρα παρακολουθούμε το σχολείο να μετατρέπεται σε ορμητήριο ακροδεξιών μαθητών που με μολότοφ, πέτρες και λοστούς επιτίθενται σε φοιτητές, ντροπιάζοντας τη Δημοκρατία και την Εκπαίδευση» δήλωσε η Μερόπη Τζούφη.

«Μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και λίγες ημέρες από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η «ανάληψη της ευθύνης» από την εγκληματική οργάνωση για την επίθεση σε φοιτητές από μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι το λιγότερο ανατριχιαστική» πρόσθεσε.

«Ο φασισμός και ο ναζισμός δε χωρούν πουθενά, ούτε στα σχολεία, ούτε στις γειτονιές. Και οι δυνάμεις αυτές πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν «στη ρίζα» τους από το δημοκρατικό, προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια,  μιλά για τη σιωπή της υπουργού Παδείας, υποστηρίζοντας ότι «εντύπωση προκαλεί πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει αρθρώσει λέξη. Σιωπά παρά την υποκίνηση των γεγονότων από τη Χρυσή Αυγή και τη σημερινή κλιμάκωση της βίας και της έντασης. Καταδικάζει η αρμόδια υπουργός τις οργανωμένες επιθέσεις φασιστών μέσα από τα σχολεία; Γνώριζε τι συμβαίνει στα συγκεκριμένα σχολεία; Γιατί δεν έλαβε μέτρα παρά τις πρότερες καταγγελίες μαθητών και γονέων; Τι μέτρα θα λάβει τώρα για την αποκατάσταση της σχολικής ειρήνης και την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος;».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση