Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Επιστολή της ΠΟΣΥΠ στην υπουργό Παιδείας με αίτημα να καθοριστούν άμεσα οι προϋποθέσεις διεξαγωγής για τη εκλογή αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια καθώς και η σχετική ημερομηνία

Με ανοικτή επιστολή που στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θέτει το ζήτημα για την διεξαγωγή των εκλογών αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΠΥΣΔΙΠ και ΚΥΣΔΙΠ. 

Όπως αναφέρει στην επιστολή ο σύλλογος, βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας των αιρετών εκπροσώπων και το υπουργείο δεν έχει καθορίσει ακόμα ούτε τις ημερομηνίες ψηφοφορίας, ούτε και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΣΥΠ, έχει θέσει έγκαιρα τις θέσεις της στο ζήτημα της διαδικασίας της ψηφοφορίας και έχει δηλώσει ότι τη μόνη εκλογική διαδικασία την οποία αποδέχεται στην παρούσα φάση, που έχει ολοκληρωθεί η  ψηφοφορία  δια αλληλογραφίας, είναι η δια ζώσης ψηφοφορία, τη στιγμή μάλιστα που διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως αυτά περιγράφονται στις σχετικές Κ.Υ.Α..

Με την επιστολή της, η ΠΟΣΥΠ, ζητάει να οριστούν έγκαιρα οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών καθώς και οι σχετικές ημερομηνίες.

Η επιστολή

κ. Υπουργέ,

Mε τις διατάξεις του αρ. 29 του ν. 4807/2021 (Α΄ 96) η θητεία μελών των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια παρατάθηκε εκ νέου έως την 31η Οκτωβρίου 2021 και συνεπώς έως την 29η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί, να έχουν προετοιμαστεί και να έχουν διεξαχθεί οι εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων μας, τόσο για τους μόνιμους, όσο και για τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ.

Η ανωτέρω διαδικασία αφορά στα 13 Περιφερειακά μας Συμβούλια(ΠΥΣΔΙΠ), αλλά και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ), στο οποίο μάλιστα χρειάζεται να εκλεγούν δύο κατηγορίες αιρετών, αυτή των Περιφερειακών Υπαλλήλων και αυτή των υπαλλήλων της  Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, κατά παρέκκλιση πάλι όλου του Δημοσίου.

Είναι λοιπόν φανερό από το πλήθος των Συμβουλίων, των αιρετών εκπροσώπων μας σ΄ αυτά, αλλά και το πλήθος των ημερομηνιών που θα πρέπει να καθοριστούν για την διεξαγωγή  των εκλογών, ότι η όλη διαδικασία για το υπουργείο μας είναι πολύπλοκη και απαιτητική.

Επίσης όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της διοίκησης για την διεξαγωγή των εκλογών και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, θα πρέπει  να έχουν εκκινήσει τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας, τόσο στην περίπτωση της δια ζώσης ψηφοφορίας, όσο και στην περίπτωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και μάλιστα στην διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας απαιτείται ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προπαρασκευής εξαιτίας της εμπλοκής της ΕΔΥΤΕ Α.Ε..

Έτσι, σήμερα, ακριβώς ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας των αιρετών εκπροσώπων μας, εσείς ως το αρμόδιο όργανο δεν έχετε ακόμη καθορίσει ούτε τις ημερομηνίες ψηφοφορίας, ούτε και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΥΠ, σας έχει θέσει έγκαιρα τις θέσεις της στο  ζήτημα της διαδικασίας της ψηφοφορίας και σας έχει δηλώσει ότι τη μόνη εκλογική διαδικασία την οποία αποδέχεται στην παρούσα φάση, που έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία  δι΄ αλληλογραφίας, είναι η δια ζώσης ψηφοφορία, τη στιγμή μάλιστα που διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως αυτά περιγράφονται στις σχετικές Κ.Υ.Α..

κ. Υπουργέ,

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε, άμεσα, να εκδώσετε την σχετική απόφαση διεξαγωγής της δια ζώσης ψηφοφορίας και να καθορίσετε τις σχετικές ημερομηνίες, ώστε να μπορέσει η διοίκηση να υλοποιήσει απρόσκοπτα την πολύπλοκη αυτή εκλογική διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kallianos
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
Ερώτηση κατέθεσε ο Ι. Καλλιάνος προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την μείωση χρόνου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη περιοχή διορισμού τους
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
kontiadis-xenofon
Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60
Περί αντισυνταγματικότητας κάνει λόγο ο Ξ. Κοντιάδης αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν στους...
Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60
kallitexniko sxoleio keratsiniou drapetsonas
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Κενά και νέες απώλειες διδακτικών ωρών
Σοβαρά προβλήματα στη διδασκαλία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Κενά σε εκπαιδευτικούς και νέα απώλεια διδακτικών ωρών λόγω...
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Κενά και νέες απώλειες διδακτικών ωρών