ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Μαθητές στο σχολείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Την ανησυχία τους για τα κρούσματα σε μαθητές εκφράζουν ο δήμαρχος Νεάπολης καθώς και ο διευθυντής του 10ου δημοτικού της περιοχής και ζητούν self tests άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού μπήκαν όπως είναι ήδη γνωστό δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, αφού οι μισοί μαθητές νόσησαν

Συγκεκριμένα, το τμήμα της Β'2 θα παραμείνει σε αναστολή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το τμήμα της Γ'2 θα μείνει σε αναστολή έως την 1η Οκτωβρίου, καθώς στα εν λόγω τμήματα εντοπίστηκαν πάνω από τα μισά παιδιά θετικά στον κορονοϊό. 

«Θα κλείσουν κι άλλα τμήματα»

Ωστόσο, ο δήμαρχος Νεάπολης, Σίμος Δανιηλίδης εκφράζει την ανησυχία ότι άμεσα θα κλείσουν και άλλα τμήματα του δήμου, καθώς η διασπορά είναι μεγάλη σε όλο τον δήμο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής του 10ου δημοτικού Νεάπολης – Συκεών ζητούν από το υπουργείο να στείλει κι άλλα self test για τον κορονοϊό, καθώς αυτά που είχαν στείλει στο σχολείο εξαντλήθηκαν.

Ειδικότερα, ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε στους δημοσιογράφους πως «φυσικό και δεδομένο ότι ανησυχούμε και ανησυχούμε περισσότερο για το μέλλον γιατί δεν είναι μόνο σε αυτά τα δύο τμήματα. Αναφερόμαστε βέβαια σε παιδιά 7 και 8 χρονών».

Τόνισε πως «εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι σε άλλα δημοτικά σχολεία του δήμου και υποψιάζομαι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερα, πέντε, έξι θετικά κρούσματα. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε 17 με 20 παιδιά σε κάθε τμήματα, καταλαβαίνετε πως αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο σε λίγες μέρες θα έχουμε το κλείσιμο και άλλων τμημάτων».

Σημείωσε δε πως «ευτυχώς, δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο στα Γυμνάσια και στα Λύκεια όπου τα παιδιά είναι πάνω από 12 με 15 ετών. Εκεί έχουμε μηδαμινά έως μηδενικά ποσοστά, έως ένα δύο περιστατικά στο κάθε τμήμα, και νομίζω πως έχει επιδράσει θετικά ο εμβολιασμός παιδιών στα γυμνάσια και στα λύκεια».

Τέλος όπως δήλωσε «πρέπει να προσέχουμε για να μη ζήσουμε και πάλι την κόλαση του περσινού χειμώνα».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 10ου δημοτικού σχολείου, Σταύρος Θολιώτης ανέφερε πως η διασπορά φαίνεται να έχει φτάσει στην κορύφωσή της στο σχολείο, ωστόσο αποκάλυψε πως σε όλα τα τμήματα υπάρχουν συνολικά περίπου 20 κρούσματα, λέγοντας πως είναι «διάσπαρτα, με μικρή διασπορά: 2, 3 ή 4 σε κάθε τμήμα».

Σύμφωνα τον διευθυντή οι περισσότεροι μαθητές που έχουν νοσήσει με κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση και για τα δύο τμήματα του δημοτικού Νεάπολης – Συκεών.

Τόνισε πως τα κρούσματα «άρχισαν να παρουσιάζονται από την περασμένη Παρασκευή και σιγά σιγά συσσωρεύτηκαν. Τη Δευτέρα λοιπόν είχαμε αυτή την έκρηξη», και εκτίμησε πως η διασπορά «θα σταματήσει γιατί από χθες δεν έχουμε κάτι νεότερο».

Αναφέρθηκε, δε, και στο γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη self test στο σχολείο, καθώς όσα τους είχαν δοθεί από το υπουργείο έχουν ήδη εξαντληθεί.

«Από τη διεύθυνση μας δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κάποια self test ώστε να τα μοιράσουμε σε παιδιά τα οποία θα νοσήσουν, αλλά προφανώς με τη μεγάλη αυτή διασπορά δεν μας έφτασαν και είμαστε σε επικοινωνία για να πάρουμε και άλλα ώστε να δώσουμε στα παιδιά, που θα χρειαστούν. Όποια παιδιά είναι δίπλα, πίσω ή μπροστά στο παιδί που νόσησε, θα πρέπει να πάρουν δύο από εμάς και δύο από το φαρμακείο ώστε να κάνουν συνολικά τέσσερα τεστ και τις τελευταίες μέρες να κάνουν και τα rapid test ώστε να γυρίσουν στο σχολείο», κατέληξε ο κ. Θολιώτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις: 25.000 θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς-Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προκηρύξεις - ΑΣΕΠ: «Προσεχώς» Νέες 1.062 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Νέα επίθεση: Σε «ομηρία» Κεραμέως και οι εκλογές των εκπαιδευτικών!

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα