kerameos-agiasmos
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME NEWS
Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση - Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τους αρνητές γονείς μαθητών

Για τα ποσοστά των εμβολιασμών στους μαθητές καθώς και για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία μίλησε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, κάνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνεται συνεχώς.

Μιλώντας στο Open η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «τα συχνά τεστ στα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοΐού» καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

«Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα. Πλέον έχουμε το εμβόλιο. Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», τόνισε.

Η κ. Κεραμέως απαντώντας στην ερώτηση για τα σχολικά τμήματα που θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

Η υπουργός Παιδείας έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση στους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά λέγοντας ότι «πρέπει να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης».

Σε σχέση με τους αρνητές γονείς μαθητών υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
Erasmus
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
Έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση, τα εργασιακά δικαιώματα και τη στήριξη των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»