sxoleia anoigma self test mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
710 θετικά self test μαθητών, σε σύνολο 858.000 δηλώσεων, καταγράφηκαν σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Για 1.000-1.500 θετικούς μαθητές κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

710 θετικά self test μαθητών, σε σύνολο 858.000 δηλώσεων, καταγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επικαλείται ο ΣΚΑΪ.

Συνολικά, κατά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, από τους 1.300.000 μαθητές δήλωσαν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα των self test οι 858.000.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για 1.000 - 1.500 παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

«Θα έχουμε 150.000 με 200.000 παιδιά που θα εκτεθούν, θα έρθουν σε επαφή. Εξαρτάται από τα μέτρα που θα λάβουμε αν θα νοσήσουν... Το 20 με 25% των παιδιών θα μολυνθούν υπό καλές συνθήκες υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μιλάμε από 30.000 έως 50.000. Η συντριπτική τους πλειονότητα θα περάσει ολιγοσυμπτωματικά ασυμπτωματικά, ή με μερικά συμπτώματα στο σπίτι περίπου, 1% με 2% θα νοσήσει σοβαρά. Και θα είμαι ευχαριστημένος αν θα πάνε 300 έως 500 παιδιά στο νοσοκομείο, αυτό θα είναι μια καλή εκδοχή», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης στον ΣΚΑΪ.

Λινού: Το κλείσιμο σχολείων θα πλήξει τις εργαζόμενες μητέρες

«Ουσιαστικά, δεν έχει υπάρξει συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων στη χώρα μας. Όταν αυτό επέλθει, θα προκύψει τεράστια ανισότητα για τις γυναίκες, οι οποίες θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι ή να "επιλέξουν" να μην εργάζονται και να χάσουν τη δουλειά τους», σημειώνει μεταξύ άλλων η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η κα Λινού τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά γιατί το κλείσιμό τους, επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο