Σχολείο
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Ο αδερφός του μαθητή της έκτης δημοτικού βλέποντας το συγκεκριμένο συμβάν, υπέστη σοκ και λιποθυμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας μαθητής της Στ' τάξης του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, όταν κατά τη διάρκεια του αγιασμού, ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, αφού χτύπησε στην σιδερένια βάση του προαυλίου.

Στον χώρο του σχολείου κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο αδερφός του μαθητή βλέποντας το συγκεκριμένο συμβάν, υπέστη σοκ και λιποθυμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Αθανάσιος Κατσίμπελης μιλώντας στην εφημερίδα Πατρίς, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σας αναφέρω πως κατά τη διάρκεια του Αγιασμού στη σχολική μας μονάδα σήμερα (σ.σ. χθες) μαθητής της Στ’ τάξης του σχολείου μας είχε σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο οδήγησε στον τραυματισμό του, καθώς έπεσε με το κεφάλι στην τσιμεντένια βάση του προαυλίου. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και ενημερώθηκαν οι γονείς του. Ο μαθητής δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από την κα.Ελένη Τερζοπούλου γονέα και εκπαιδευμένη διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεπικουρούμενη από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα. Αικατερίνη Παπαδοπούλου και εμού προσωπικά. Το ασθενοφόρο χρειάστηκε 22 λεπτά για να έρθει και να παραλάβει τον μαθητή.

Εν τω μεταξύ είχε έρθει στο σχολείο και ο πατέρας του μαθητή ο οποίος συνόδευσε και τον άλλο του γιο στο νοσοκομείο, καθώς ο μικρός υπέστη σοκ από το λιποθυμικό επεισόδιο και τον τραυματισμό του αδελφού του. Ο μαθητής μας θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Πύργου για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση».

Στο νοσοκομείο προσήλθε και ο διευθυντής του σχολείου συνοδευόμενος από την εκπαιδευτικό κα. Αικατερίνη Παπαδοπούλου και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας των μαθητών. 

«Ως διευθυντής του Σχολείου προτείνω στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στον Δήμο Πύργου να βραβεύσουν την κα Ελένη Τερζοπούλου, διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και γονέα του σχολείου μας για την ανιδιοτελή προσφορά της και για το γεγονός πως η παρουσία της βοήθησε ώστε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες», κατέληξε ο κ. Κατσίμπελη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη