digalakis anoigma sxoleion xania
Επίσκεψη του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλη Διγαλάκη σε σχολικές μονάδες των Χανίων κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, το ΓΕΛ Κισάμου και το ΕΠΑΛ Κισάμου, όπου και παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο κ. Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα νέο ξεκίνημα σήμερα για τα παιδιά μας, τις μαθήτριες και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, το σχολείο. Η τηλεκπαίδευση ήταν ένα αναγκαίο μέσο, εν μέσω πανδημίας, για να συνεχιστεί, έστω και με αυτόν τον τρόπο, η εκπαιδευτική δραστηριότητα, αλλά ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι μεγάλο ζητούμενο αποτελούσε η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικών και παιδιών. Το σημερινό νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα πρέπει, όλοι μας, να το διαφυλάξουμε, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα και αξιοποιώντας το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, για να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία μας. 

Επισκέφθηκα σήμερα, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ένα ιστορικό σχολείο της πόλης μας, στο οποίο και εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι νέοι, πέρασα έξι από τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου. Η χαρά μου είναι μεγαλύτερη από το γεγονός ότι το σχολείο λειτουργεί από φέτος ως Πειραματικό, με το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών να είναι σημαντικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλη Τζανάκη, που πήρε την πρωτοβουλία να υποβάλει την αίτηση για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό. Την προσπάθεια αυτή στήριξα από την πρώτη στιγμή καθώς ακλόνητη πεποίθησή μου είναι ότι η αναβάθμιση της Παιδείας μας, σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Στόχος μας, σε τοπικό επίπεδο, πρέπει να είναι τα Χανιά να αποκτήσουν, επίσης, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και Πρότυπο ή Πειραματικό Λύκειο το επόμενο χρονικό διάστημα, για να υπάρχει μία σύνδεση και μία συνέχεια μεταξύ των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Επισκέφθηκα, επίσης, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου, που, ως γνωστόν, στεγάζονται προσωρινά σε σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες έως ότου δημιουργηθεί το νέο σχολικό συγκρότημα, που θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ενημέρωσα όλη τη σχολική κοινότητα για τις τελευταίες εξελίξεις, τις οποίες παρακολουθώ στενά από την πρώτη στιγμή: ο Δήμος Κισάμου έχει υποβάλει, στην Πολεοδομία, αίτημα έκδοσης άδειας κατεδάφισης του παλαιού, ακατάλληλου μετά τον σεισμό, σχολικού συγκροτήματος, και η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και αναμένει την άδεια προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου της κατεδάφισης.

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους. Στους εκπαιδευτικούς, που είναι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας, εύχομαι καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό και παιδευτικό τους έργο. Καλή δύναμη και στους γονείς, που αποτελούν στήριγμα και υπόδειγμα για τα παιδιά τους. Με ομαδική δουλειά, υπευθυνότητα και ορθολογισμό θα κερδίσουμε το διττό στοίχημα της μάθησης και της ασφάλειας.

Καλή σχολική χρονιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nikosfilhs159_0.jpg
Φίλης για Ψαριανό - Τράπεζα Θεμάτων: Περιπαίζουν τους πολίτες - Βρίζουν τους εκπαιδευτικούς
Φ'ιλης: Μέσα από το βούρκο, βρήκαν ευκαιρία τα τρολ της ΝΔ να επιτεθούν άλλη μια φορά στους εκπαιδευτικούς. Επικεφαλής τους, ο υποψήφιος βουλευτής...
Φίλης για Ψαριανό - Τράπεζα Θεμάτων: Περιπαίζουν τους πολίτες - Βρίζουν τους εκπαιδευτικούς
logoiky_0_1.png
ΙΚΥ: Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας Hubert Curien
Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της έρευνας και η ενίσχυση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων...
ΙΚΥ: Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας Hubert Curien