ΕΠΑΛ: Αναμένονται προσλήψεις 222 Ψυχολόγων και Σύμβουλος Καθηγητής
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υλοποίηση δράσεων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.- Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.»

Τον κατάλογο με τις δράσεις που θα συνεχιστούν εφέτος στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας μέσω του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.- Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.» από το Επιχειρησιακό Προγράμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020», ανακοίνωσε στα Επαγγελματικά Λύκεια το Υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσά τους, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης και δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των απαιτούμενων Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν τις εξής δράσεις:

1) Παρέμβαση ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

Με την πρόσληψη μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων. Για την υλοποίηση της δράσης εκδόθηκε ήδη η υπ’ αριθ. Φ.ΜΝΑΕ/105223/Δ4/30-08-2021 (ΦΕΚ 4043/τ.Β΄/02-09-2021) Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Καθήκοντα και αρμοδιότητες κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων στα ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.– Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.» η οποία έχει ήδη γνωστοποιηθεί στις σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. με το υπ’ αριθ. Φ.ΜΝΑΕ/109493/Δ4/07-09-2021 έγγραφο της υπηρεσίας μας. Η κατανομή στα ΕΠΑ.Λ. όλης της Επικράτειας των διακοσίων είκοσι δύο (222) συνολικά μελών ΕΕΠ κλάδου ΠΕ 23 Ψυχολόγων που πρόκειται να προσληφθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα γίνει με νεότερη Υπουργική Απόφαση η υπογραφή και δημοσίευση της οποίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

2) Θεσμός του «Συμβούλου-Καθηγητή»

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Τάξης των ΕΠΑ.Λ., ανατίθεται στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων και συνδέεται με την προαναφερθείσα παρέμβαση ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των μαθητών. Για την υλοποίηση της δράσης έχει ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθ. Φ.ΜΝΑΕ/ 109496/ Δ4/07-09-2021 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Οργάνωση και Λειτουργία του θεσμού του «Συμβούλου Καθηγητή» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022».

3) Πρόγραμμα Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΕΔ)

Στα μαθήματα «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά», που εφαρμόζεται κατά προτεραιότητα στους μαθητές της Α΄ Τάξης των ΕΠΑ.Λ. και πραγματοποιείται με συνδιδασκαλία δύο εκπαιδευτικών της ίδιας ειδικότητας μέσα στην τάξη. Για την εφαρμογή της δράσης έχει ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθ. Φ.MNAE/109083/Δ4/07-09-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Οργάνωση, Λειτουργία και Υλοποίηση για το σχολικό έτος 2021-2022 της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα μαθήματα «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.»». Μετά τη δημοσίευση της εν λόγω ΚΥΑ θα ακολουθήσει η πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ02 και ΠΕ03 και η διάθεσή τους στις σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεοελληνική γλώσσα
Οι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών για τις Πανελλήνιες 2026 (Βίντεο)
Έχουμε τις πρώτες ενδείξεις από τα βαθμολογικά κέντρα για τις επιδόσεις στις Πανελλήνιες και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Οι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών για τις Πανελλήνιες 2026 (Βίντεο)
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Στα όρια τους οι υπηρεσίες για τον έλεγχο των δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ
Ασφυκτικές προθεσμίες και υποστελέχωση στον έλεγχο δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026 καταγγέλλει η ΠΟΕ - ΥΠΑΙΘΑ
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Στα όρια τους οι υπηρεσίες για τον έλεγχο των δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ