Ο.Λ.Μ.Ε.: Για τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων
Ενημερωτικό της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ  χαιρετίζει και πάλι τον νικηφόρο αγώνα που έδωσε ο κλάδος την προηγούμενη σχολική χρονιά, που απέτρεψε την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας! Συνεχίζουμε και διευρύνουμε το ποσοστό του 87% των σχολείων που μπλόκαραν στην πράξη την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά στην τρέχουσα σχολική χρονιά σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α), η οποία σας είχαμε ενημερώσει ότι αναμενόταν. 

Η ΟΛΜΕ δεσμευόμενη από την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων (5/9/20), η οποία είναι σε ισχύ και με βάση την οποία κηρύχθηκε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις, αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας αποχής, επικαιροποιώντας την  και στα σημεία που αφορούν  στις προβλέψεις της νέας ΥΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση:
Έχει ήδη δοθεί σχετική εντολή στη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας, η οποία θα καταθέσει το σχετικό εξώδικο τη Δευτέρα 13/9. Με βάση την κείμενη νομοθεσία η ισχύς της απεργίας αποχής ξεκινά 4 μέρες μετά την κατάθεση του εξωδίκου.

Μέχρι τότε, καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να μην συγκαλούν συνεδριάσεις των συλλόγων και να σεβαστούν, όπως έκαναν και πέρυσι, τις συλλογικές αποφάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα του κλάδου.

Αν συγκληθούν συνεδριάσεις αυτές τις μέρες, οι  ΕΛΜΕ πρέπει να παρέμβουν και να ζητήσουν την αναβολή τους.

Επιπλέον, έχει ήδη ζητηθεί από τη νομική μας σύμβουλο επίσημη γνωμοδότηση για τα όσα προβλέπονται για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων στον  ν.4823/21 (ΦΕΚ Α 136/3.8.2021). Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αναλυτική σχετική ενημέρωση.

Άμεσα θα αποσταλούν το εξώδικο και η νέα δήλωση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών στην απεργία αποχή, την οποία θα καταθέτουν εκ νέου στο πρωτόκολλο του σχολείου τους.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και των συναδέλφων. Χρησιμοποιώντας και την πείρα των προηγούμενων μαχών  δημιουργούμε τους όρους ώστε να μην υπάρξει απαρτία σε καμία συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων στις 25 Σεπτεμβρίου, τηρουμένων όλων των μέτρων για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων/ουσών.

Για τον τόπο και τις λοιπές λεπτομέρειες θα υπάρξει έγκαιρη επόμενη ενημέρωση.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, ενδέχεται να συγκληθεί έκτακτη μονοθεματική ΓΣ Προέδρων πριν τις 25/9.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να δώσουν εκ νέου μαζικά τον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου!
Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία αποχή  και να μπλοκάρουν την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δρασεις
Δημοτικά Σχολεία: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ
Διασχολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ από τα Δημοτικά Σχολεία Μελίτης, Κέλλης και Άνω Καλλινίκης στο...
Δημοτικά Σχολεία: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ