Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε Πανεπιστήμιο - Τι δήλωσε η Κεραμέως
Nick Paleologos / SOOC
Η υπουργός Παιδείας μίλησε για το καθημερινό testing που θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε τάξη - Προανήγγειλε τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε αναλυτικά στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων, στα οποία το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του OPEN η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο στην περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό 50%+1 μαθητές του τμήματος και ανέλυσε τη διαδικασία του καθημερινού ελέγχου μέσω τεστ των υπόλοιπων μαθητών της τάξης.

«Σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος, τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test» διευκρίνισε η υπουργός.

Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα λειτουργίας των σχολείων

«Πέρυσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα», είπε, στηρίζοντας την άποψή της στο γεγονός ότι «φέτος έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό που αλλάζει τελείως τα δεδομένα». Σε αυτή τη βάση, η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε την υποχρέωση των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών για δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», είπε, αναφέροντας ότι οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό περίπου 90% είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει από κορονοϊό, καλώντας την ίδια στιγμή τους γονείς των μαθητών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Συζητήσεις για λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στα Πανεπιστήμια

Aναφορικά με τα πανεπιστήμια τα οποία αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους για τους φοιτητές τον Οκτώβριο, περιέγραψε παρόμοια λειτουργία με αυτή των σχολείων. Δηλαδή, ότι προβλέπεται η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται διά ζώσης και ότι φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσέρχονται στα αμφιθέατρα μόνο αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή αν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου.

«Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος», δήλωσε. 

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Δείτε το βίντεο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karavpanpatron.jpg
Δυναμική η παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πατρινό Καρναβάλι 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πατρινό Καρναβάλι 2026, επιβεβαιώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά...

Δυναμική η παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πατρινό Καρναβάλι 2026
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: 67 προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική (ονόματα)
Οι αναπληρωτές οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 2 έως και την Τρίτη 3 Μαρτίου 2026
Υπουργείο Παιδείας: 67 προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική (ονόματα)