ζέτα μακρή υφυπουργός παιδείας
Συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου με την υφυπουργό Μακρή και τον γγ Κόπτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν βασικά δύο θέματα. Το άνοιγμα των σχολείων και η έγκριση όλων των ολιγομελών.

Για το άνοιγμα των σχολείων η ΟΛΜΕ κατέθεσε τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και έναν χρόνο. Υποστήριξε ότι είναι ζωτικής σημασίας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και χρειάζεται να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υπογράμμισε πως έχουν ήδη παρθεί μέτρα και αυτά είναι ... το εμβόλιο! Όπως είπε η υφυπουργός, η πολιτεία έκανε το μείζον, δηλαδή εξασφάλισε δωρεάν εμβόλια για όλους, επομένως δεν μπορεί να πληρώνει και για τα τεστ μιας μικρής μερίδας που αρνείται να εμβολιαστεί.

Στο σημείο αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση της υφυπουργού με μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ τα οποία εξέφρασαν την αντίδρασή τους και υποστήριξαν ότι το υπουργείο αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους, την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στα τυφλά αφού δεν προχωρά σε τεστ και επιπλέον εκδικείται όσους δεν εμβολιάζονται υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν απ την τσέπη τους.

Για τα ολιγομελή και την έγκρισή τους, η ηγεσία του υπουργείου ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα Υπουργική Απόφαση που να ανοίγει επιπλέον τμήματα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα θα δουν μόνο ορισμένες ελάχιστες και μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν γίνει "λάθη".

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ έκφρασε την αντίδρασή του σε αυτή τη στάση του υπουργείου Παιδείας για όλες τις περιπτώσεις ολιγομελών που δεν εγκρίθηκαν και παράλληλα έκανε αναφορά σε περιπτώσεις σχολείων που τα παιδιά θα διωχθούν από το σχολείο τους και θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και να αλλάξουν νησί.

Παρ όλα αυτά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν φάνηκε να ιδρώνει. Μάλιστα ο Αλέξανδρος Κόπτσης έλεγε πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα να μετακινηθούν παιδιά ακόμα και 10χλμ και πως θεωρεί καλύτερη τη λύση να υπάρχουν σχολικά που θα μεταφέρουν τους μαθητές από το να εγκρίνονται ολιγομελή που κοστίζουν προσλήψεις αναπληρωτών στον προϋπολογισμό!

Ακόμη η υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι κρίσεις - επιλογές στελεχών εκπαίδευσης  δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη