ζέτα μακρή υφυπουργός παιδείας
Συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου με την υφυπουργό Μακρή και τον γγ Κόπτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν βασικά δύο θέματα. Το άνοιγμα των σχολείων και η έγκριση όλων των ολιγομελών.

Για το άνοιγμα των σχολείων η ΟΛΜΕ κατέθεσε τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και έναν χρόνο. Υποστήριξε ότι είναι ζωτικής σημασίας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και χρειάζεται να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υπογράμμισε πως έχουν ήδη παρθεί μέτρα και αυτά είναι ... το εμβόλιο! Όπως είπε η υφυπουργός, η πολιτεία έκανε το μείζον, δηλαδή εξασφάλισε δωρεάν εμβόλια για όλους, επομένως δεν μπορεί να πληρώνει και για τα τεστ μιας μικρής μερίδας που αρνείται να εμβολιαστεί.

Στο σημείο αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση της υφυπουργού με μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ τα οποία εξέφρασαν την αντίδρασή τους και υποστήριξαν ότι το υπουργείο αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους, την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στα τυφλά αφού δεν προχωρά σε τεστ και επιπλέον εκδικείται όσους δεν εμβολιάζονται υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν απ την τσέπη τους.

Για τα ολιγομελή και την έγκρισή τους, η ηγεσία του υπουργείου ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα Υπουργική Απόφαση που να ανοίγει επιπλέον τμήματα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα θα δουν μόνο ορισμένες ελάχιστες και μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν γίνει "λάθη".

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ έκφρασε την αντίδρασή του σε αυτή τη στάση του υπουργείου Παιδείας για όλες τις περιπτώσεις ολιγομελών που δεν εγκρίθηκαν και παράλληλα έκανε αναφορά σε περιπτώσεις σχολείων που τα παιδιά θα διωχθούν από το σχολείο τους και θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και να αλλάξουν νησί.

Παρ όλα αυτά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν φάνηκε να ιδρώνει. Μάλιστα ο Αλέξανδρος Κόπτσης έλεγε πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα να μετακινηθούν παιδιά ακόμα και 10χλμ και πως θεωρεί καλύτερη τη λύση να υπάρχουν σχολικά που θα μεταφέρουν τους μαθητές από το να εγκρίνονται ολιγομελή που κοστίζουν προσλήψεις αναπληρωτών στον προϋπολογισμό!

Ακόμη η υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι κρίσεις - επιλογές στελεχών εκπαίδευσης  δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελίζα Κονοφάγου
Ελίζα Κονοφάγου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια του Columbia που μετατρέπει τους υπερήχους σε όπλο ζωής
Από το Columbia στο ΕΜΠ: Η διεθνούς φήμης καθηγήτρια παρουσιάζει την επανάσταση των εστιασμένων υπερήχων – Πώς μια φορητή συσκευή υπόσχεται να...
Ελίζα Κονοφάγου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια του Columbia που μετατρέπει τους υπερήχους σε όπλο ζωής
Κατώτατος μισθός
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
Ποιοι κερδίζουν έως και δύο επιπλέον μισθούς από τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικά παραδείγματα για νέους, γονείς και τρίτεκνους
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα