Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ζέτα μακρή υφυπουργός παιδείας
Συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου με την υφυπουργό Μακρή και τον γγ Κόπτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν βασικά δύο θέματα. Το άνοιγμα των σχολείων και η έγκριση όλων των ολιγομελών.

Για το άνοιγμα των σχολείων η ΟΛΜΕ κατέθεσε τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και έναν χρόνο. Υποστήριξε ότι είναι ζωτικής σημασίας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και χρειάζεται να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υπογράμμισε πως έχουν ήδη παρθεί μέτρα και αυτά είναι ... το εμβόλιο! Όπως είπε η υφυπουργός, η πολιτεία έκανε το μείζον, δηλαδή εξασφάλισε δωρεάν εμβόλια για όλους, επομένως δεν μπορεί να πληρώνει και για τα τεστ μιας μικρής μερίδας που αρνείται να εμβολιαστεί.

Στο σημείο αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση της υφυπουργού με μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ τα οποία εξέφρασαν την αντίδρασή τους και υποστήριξαν ότι το υπουργείο αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους, την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στα τυφλά αφού δεν προχωρά σε τεστ και επιπλέον εκδικείται όσους δεν εμβολιάζονται υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν απ την τσέπη τους.

Για τα ολιγομελή και την έγκρισή τους, η ηγεσία του υπουργείου ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα Υπουργική Απόφαση που να ανοίγει επιπλέον τμήματα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα θα δουν μόνο ορισμένες ελάχιστες και μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν γίνει "λάθη".

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ έκφρασε την αντίδρασή του σε αυτή τη στάση του υπουργείου Παιδείας για όλες τις περιπτώσεις ολιγομελών που δεν εγκρίθηκαν και παράλληλα έκανε αναφορά σε περιπτώσεις σχολείων που τα παιδιά θα διωχθούν από το σχολείο τους και θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και να αλλάξουν νησί.

Παρ όλα αυτά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν φάνηκε να ιδρώνει. Μάλιστα ο Αλέξανδρος Κόπτσης έλεγε πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα να μετακινηθούν παιδιά ακόμα και 10χλμ και πως θεωρεί καλύτερη τη λύση να υπάρχουν σχολικά που θα μεταφέρουν τους μαθητές από το να εγκρίνονται ολιγομελή που κοστίζουν προσλήψεις αναπληρωτών στον προϋπολογισμό!

Ακόμη η υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι κρίσεις - επιλογές στελεχών εκπαίδευσης  δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

axiologisi
ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή Αντίσταση;
«Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να έχει ως πυξίδα τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση και την πρόσφατη απεργία – αποχή που μετά το πραξικόπημα της...
ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή Αντίσταση;
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας: Εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας, ενώ αναφέρεται και σε μια σειρά μέτρων που είναι...
Χρήστος Σταϊκούρας: Εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας