Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Διεκδικούν ακόμα ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, ώστε κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι

Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη στέγαση όλων των φοιτητών, διοργανώνει στις 10 Σεπτεμβρίου η φοιτητική κοινότητα και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Όπως τονίζουν οι φοιτητές σε σημερινή τους ανακοίνωση το πρόβλημα εύρεσης φοιτητικής στέγης είναι και εφέτος έντονο:

"Τα νοίκια στις περιοχές κοντά στις σχολές μας έχουν εκτοξευτεί, ενώ πλέον το να καταφέρεις να πάρεις δωμάτιο σε εστία αποτελεί άθλο, αφού τα διαθέσιμα δωμάτια είναι ελάχιστα! Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση σε μεγάλα Ιδρύματα όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ή το Πανεπιστήμιο Πειραιά που δεν διαθέτουν ακόμα δικιά τους εστία, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης και των Διοικήσεων αρκετές εστίες παραμένουν σε απαράδεκτη κατάσταση λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, απουσίας συντήρησης και καθυστερήσεων σε ανακαινίσεις". Οι φοιτητές ζητούν να διατεθούν κονδύλια για εστίες, χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ  σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους, επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) στις τιμές των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη.

Η ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Κανένας φοιτητής να μην μείνει χωρίς στέγη!

Πριν ακόμα αρχίσει η χρονιά ξεκίνησε ο μαραθώνιος για όλους εμάς που αναζητούμε στέγη στον τόπο σπουδών μας!! Τα νοίκια στις περιοχές κοντά στις σχολές μας έχουν εκτοξευτεί, ενώ πλέον το να καταφέρεις να πάρεις δωμάτιο σε εστία αποτελεί άθλο, αφού τα διαθέσιμα δωμάτια είναι ελάχιστα! Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση σε μεγάλα Ιδρύματα όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ή το Πανεπιστήμιο Πειραιά που δεν διαθέτουν ακόμα δικιά τους εστία, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης και των Διοικήσεων αρκετές εστίες παραμένουν σε απαράδεκτη κατάσταση λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, απουσίας συντήρησης και καθυστερήσεων σε ανακαινίσεις.

Ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει ειδικά φέτος που οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες αφού σπίτι αναζητούν όχι μόνο οι πρωτοετείς φοιτητές αλλά και δευτεροετείς που δεν πάτησαν ποτέ στη σχολή τους και όσοι αναγκάστηκαν να ξενοικιάσουν! Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δίνει 30 εκατομμύρια για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και να μη δίνει “δεκάρα τσακιστή” για να καλυφθούν οι ανάγκες μας!!

Στο πλάι μας έχουμε τους συμφοιτητές μας, το Φοιτητικό μας Σύλλογο!! Όλοι αυτοί θα είναι εκεί, στην προσπάθεια μας να βρούμε ένα σπίτι, να πάρουμε δωμάτιο στην εστία, ακόμα και για να οργανώσουν την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία αν χρειαστεί!! Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κανένας φοιτητής να μην πετάξει στα σκουπίδια τα όνειρα και τους κόπους πολλών χρόνων!! Άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα φοιτητών που μέσα από τέτοιους αγώνες, με επιμονή και πείσμα, κατάφεραν να πάρουν δωμάτιο στην εστία ή βοηθήθηκαν στο να βρουν ένα σπίτι! Όπως δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που η πίεση που ασκήθηκε, οδήγησε τη Διοίκηση της Σχολής να νοικιάσει δωμάτια σε ξενοδοχεία για να καλυφθούν οι ανάγκες!

Διεκδικούμε:

  • Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους. Επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) στις τιμές των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη.

  • Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες. Ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!

  • Άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να εισαχθούν στις εστίες οι πυρόπληκτοι φοιτητές χωρίς άλλα κριτήρια και κόφτες.

  • Ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων, αλλά και αχρησιμοποίητων κτηρίων του Δημοσίου, των δήμων και περιφερειών για την κατασκευή νέων εστιών.

  • Δωρεάν ίντερνετ για όλους τους φοιτητές. Κατάργηση των δημοτικών τελών και ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

  • Αποζημίωση στέγασης για τα ενοίκια που πλήρωσαν οι φοιτητές όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανώσουν τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη!

Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη οργανώνουμε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για τη στέγαση!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ασύλληπτη τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό με εγκαύματα μεταφέρθηκε βρέφος
Με αρκετές μέρες καθυστέρηση μεταφέρθηκε, όπως όλα δείχνουν, στο νοσοκομείο Παίδων το βρέφος 15 μηνών, το οποίο κατέληξε, μετά από εγκαύματα που...
Ασύλληπτη τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό με εγκαύματα μεταφέρθηκε βρέφος
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;