Φοιτητές: Χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση στην εστία Κομοτηνής
Ανακοίνωση των φοιτητών της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. Κομοτηνής για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Εν μέσω παγετώνα και για πολλοστή φορά σε αρκετά δωμάτια στις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής δεν υπάρχει ζεστό νερό και θέρμανση!

Σε λίγο καιρό τα πανεπιστήμια συμπληρώνουν ένα χρόνο από το κλείσιμο τους και οι φοιτητές παλεύουμε να σπουδάσουμε με βιβλία που φτάνουν στο «και 5» και με τηλεκπαίδευση μετ' εμποδίων καταγγέλλει η πανσπουδαστική Κ.Σ. Κομοτηνής.

Με βάση τις προβλέψεις των επιστημόνων για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και την τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει στον εμβολιασμό, είναι φανερό πως είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα αποφυγής του συνωστισμού ώστε να ανοίξουν οι σχολές μας με το τέλος των περιοριστικών μέτρων! Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!

Για 3 ολόκληρες εβδομάδες οι φοιτητές, με τα αδέρφια μας τους μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς, αλλά και με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, ταράξαμε τα λιμνάζοντα  νερά!

Συνθήματά όπως «Απ’ τα ιδρύματά μας δε λείπει αστυνομία – Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία !», «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές – όχι σε κάμερες και κάρτες στις σχολές !», «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ-Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία !» κ.α., ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη ακούστηκαν σε όλη τη χώρα, μέσα απ’ τις διαδηλώσεις χιλιάδων φοιτητών σε πάνω από 25 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή! Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας ώστε να μη συναντήσει αντιδράσεις… Οι μεγάλες διαδηλώσεις των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα της χάλασαν τα σχέδια!

Το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην αστυνομία και το υπουργείο, δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται…

Ο τσακωμός της τωρινής με την προηγούμενη κυβέρνηση στη Βουλή για τα μάτια του κόσμου, δεν μας ξεγελά… Έγινε για άλλη μια φορά γνωστό ότι όσον αφορά την ουσία των αλλαγών, δεν υπάρχει διαφωνία, άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δε θα πρέπει να παραπονιούνται μιας και η σημερινή κυβέρνηση χτίζει πάνω και στο δικό τους έργο! Ο «τσακωμός» τους αφορούσε το ποιος θα διευθύνει το νέο σώμα καταστολής μέσα στις σχολές μας!

Επίσης, οι φοιτητές και ιδιαίτερα οι εστιακοί δεν ξεχνάμε το ξύλο και τα χημικά που φάγαμε τα προηγούμενα χρόνια και επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν διεκδικούσαμε να μην κλείσουν οι λέσχες, να δοθούν χρήματα για τη φοιτητική μέριμνα, αλλά και να μην συμμετέχει σε καμία πολεμική επιχείρηση η χώρα μας, όντας μέλος του ΝΑΤΟ, όπως είχε γίνει (και) το 2018 με τον βομβαρδισμό της Συρίας, πράγμα που δεν θα είχε γίνει πιθανά αν δεν υπήρχε η βάση της Σουδας!

Τα 30εκ. ευρώ να δοθούν για τις ανάγκες των φοιτητών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- οι εστιακοί φοιτητές, όπου εν μέσω παγετώνα και για πολλοστή φορά, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σε αρκετά δωμάτια στις εστίες δεν υπάρχει ζεστό νερό και θέρμανση! Κυβέρνηση και διοίκηση του ΔΠΘ εκτίθενται για άλλη μια φορά ανεπανόρθωτα!

Απαιτούμε:

 • Να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές!
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με το τέλος των περιοριστικών μέτρων. Να συνεχιστούν τα μαθήματα και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού.
 • Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας.
 • Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.
 • Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Πανεπιστήμια.
 • Ειδικά για το Α' έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή.
 • Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τις σχολές μας.
 • Άμεση χρηματοδότηση των σχολών για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και ένταξη όλων των κονδυλίων (ΕΣΠΑ, χορηγίες, έσοδα ΕΛΚΕ κλπ.) στον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη υπουργείου - ΔΠΘ - δήμου και Περιφέρειας.
 • Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.
 • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές και οι μετεγγραφέντες να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στις ιδρυματικές πλατφόρμες, να κάνουν αίτηση για δωμάτιο στη φοιτητική εστία.
 • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές. 
 • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη υπουργείου και ΔΠΘ ότι θα φτάσουν έγκαιρα τα συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου σε όλους τους φοιτητές.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Τράπεζα Θεμάτων – Φυσικοί: Προβληματισμός για την αυξημένη διδακτέα ύλη
Μη ρεαλιστική αντιστοιχία μεταξύ των διδακτικών ωρών και της έκτασης και της δυσκολίας της διδακτέας ύλης «βλέπουν» οι φυσικοί
Τράπεζα Θεμάτων – Φυσικοί: Προβληματισμός για την αυξημένη διδακτέα ύλη
ΑΕΙ: Προβληματισμοί για το ασφαλές άνοιγμα και αντάρτικο από τη Νομική
Τι αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων - Καθυστέρηση στη λήψη μέτρων εντοπίζει η ΠΟΣΔΕΠ - Εξ αποστάσεως τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική...
ΑΕΙ: Προβληματισμοί για το ασφαλές άνοιγμα και αντάρτικο από τη Νομική