pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωράνε αύριο, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ιδιωτικοποιεί, μεταξύ άλλων, την επικουρική ασφάλιση

Ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, στο άγαλμα Βενιζέλου. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο «αντεργατικό - αντιασφαλιστικό» έκτρωμα που κατεβάζει προς ψήφιση ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζιδάκης, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Στην ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν: «Ο αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος. Λίγους μόνο μήνες μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζιδάκη για την κατάργηση του 8ωρου, των υπερωριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ο «υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», που δεν έχει εργαστεί και δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή του, ξεδιπλώνει την νέα κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα αυτή τη φορά και με στόχο την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο που επιδιώκουν να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες αυτές τις μέρες στη Βουλή, δημιουργείται ένα νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), στο οποίο οι νέοι εργαζόμενοι γίνονται ”επενδυτές”, θα γνωρίζουν με άλλα λόγια τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλουν αλλά όχι και το αν και ποιο ποσό θα πάρουν πίσω στο τέλος του εργασιακού τους βίου. Την ίδια στιγμή οι ήδη συνταξιούχοι θα βρεθούν στον αέρα, αφού δεν θα υπάρχει σταθερή εισροή εισφορών των νέων ασφαλισμένων, με κίνδυνο περικοπής ή συνολικής αδυναμίας καταβολής των επικουρικών συντάξεων. Αντί δηλαδή της λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων σε μια κατεύθυνση προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης των γενεών, αυτά θα προάγουν την ανταποδοτικότητα, το ρίσκο ή (για να ακριβολογούμε) τον τζόγο, αφού οι εισφορές των εργαζόμενων θα επενδύονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και το ύψος της επικουρικής σύνταξης θα καθορίζεται από την «απόδοση της επένδυσης».

Ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναφέρει σχετικά:

Συνάδελφοι/ισσες,

Μέρες παλιότερων διακηρύξεων για «επενδύσεις των αποθεματικών των ταμείων» ξανάρχονται στο νου μας, που άλλο δεν σήμαιναν παρά το ξεκοκκάλισμα των ταμείων και την κλοπή της περιουσίας τους με τα χρηματιστηριακά παιχνίδια και τα ομόλογα. Και ενώ ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες στις τότε πολιτικές ηγεσίες, ενώ δεν δόθηκαν ποτέ πίσω τα κλεμμένα των ταμείων μας, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και επιχειρεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα!

Να μην το επιτρέψουμε!

Η επικουρική ασφάλιση δεν μπορεί παρά να είναι Δημόσια και Καθολική, να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμιά σχέση με επιχειρηματικά παιχνίδια και κινδύνους! Γενικότερα δε απαιτούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα ασφάλισης, με μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξιμων αποδοχών και μείωση των εργατικών εισφορών!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης
Σήμερα βλέπει την ΠΟΣΔΕΠ και τη Σύνοδο Πρυτάνεων ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα συναντηθεί σήμερα με την ΠΟΑΣΔΕΠ και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων
Σήμερα βλέπει την ΠΟΣΔΕΠ και τη Σύνοδο Πρυτάνεων ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία τροποποιήσεων συμβολαίων ακινήτων
Σε περιπτώσεις επανάληψης ή διόρθωσης συμβολαίου ως προς την περιγραφή των ορίων, του ονόματος ή του αριθμού ακινήτου, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση...
ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία τροποποιήσεων συμβολαίων ακινήτων