Thumbnail
Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις διευθύνσεις να κάνουν προτεραιοποίηση των κενών και να μην τα δώσουν όλα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν.

Μετά την προσπάθεια απόκρυψης των προσλήψεων κι ενημέρωσης μόνο με προσωπικό sms, την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία με ηλεκτρονικό τρόπο. Με ευθύνη των Διευθύνσεων θα ανέβουν τα κενά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, θα γίνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις σχολείων από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια το Υπουργείο θα κάνει τις τοποθετήσεις στα σχολεία. Μάλιστα, οι αναπληρωτές έχουν μόνο μια μέρα να κάνουν αίτηση – δήλωση σχολείων και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αυτή τη φορά τα κενά που θα δοθούν στους συναδέλφους δεν είναι γνωστά από πριν και δεν ανακοινώνονται δημόσια προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Το χειρότερο; H οδηγία του Υπουργείου Παιδείας είναι όταν αύριο ανοίξουν οι δηλώσεις σχολείων που θα γίνει πρώτη φορά φέτος μέσω του opsyd, να μην εμφανιστούν όλα τα κενά που έχει η διεύθυνση στο κάθε ΠΕ αλλά μόνο τόσα όσα και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν.

Με λίγα λόγια δηλαδή το υπουργείο καλεί τις διευθύνσεις να κάνουν προτεραιοποίηση των κενών και να μην τα δώσουν όλα στους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις) του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης» με βάση την οδηγία του ΥΠΑΙΘ στον opsyd, το πλήθος των κενών που θα εμφανιστούν για επιλογή στους αναπληρωτ(ρι)ες κάθε ειδικότητας θα είναι ίσο με τον αριθμό προσληφθέντων.

Το υπουργείο καλεί δηλαδή τις διευθύνσεις να κάνουν προτεραιοποίηση των κενών. Συγκεκριμένα στην Α’ Αθήνας σε πολλές περιπτώσεις τα κενά είναι περισσότερα από τις προσλήψεις και η διεύθυνση καλείται να διαλέξει ποια είναι πιο σοβαρά.

Για παράδειγμα στους ΠΕ11 ειδική, τα κενά είναι 4 και στον opsyd θα εμφανιστούν μόνο τα 3 γιατί τόσες είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν.

Αντιστοίχως στους ΠΕ71/70.50 ΣΜΕΑΕ η Δ/νση έχει 50 κενά, αλλά πήρε 26 εκπαιδευτικούς. Στους ΠΕ 61/60.50 ΣΜΕΑΕ πήρε 6 ενώ τα κενά είναι 10.

Στην παράλληλη στήριξη για τους ΠΕ70.50/71 οι αιτήσεις είναι περίπου 500 και πήρε 360 αναπληρωτ(ρι)ες, ενώ για τους ΠΕ60.50/61 οι αιτήσεις είναι περίπου 70-80 και πήρε 52 αναπληρωτ(ρι)ες.

Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα διαλέξει το Υπουργείο Παιδείας και η Δ/νση, από τα εκατοντάδες κενά στην διεύθυνση Α’ Αθήνας, κάποια από αυτά για να καλυφθούν, αφήνοντας τα άλλα απ’ έξω! Αυτή η οδηγία θα σημάνει ξεδιάντροπη απόκρυψη κενών από το ΥΠΑΙΘ και τις διευθύνσεις, προτεραιότητα σε κάποια σχολεία έναντι άλλων, βόλεμα ημέτερων και ρουσφέτια.

Το Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητών.

Όσον αφορά στο κομμάτι της παράλληλης στήριξης, επανέρχεται το πολύ σοβαρό ζήτημα του μοιράσματος. Το Υπουργείο Παιδείας και η Δ/νση είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να τοποθετήσουν τον εκπαιδευτικό σε σχολείο (και όχι σε κενό, δηλαδή όχι ένας-προς-έναν) με 2-3-4 και παραπάνω παιδιά με έγκριση παράλληλης στήριξης σύμφωνα με τον «κόφτη» του υπουργείου, ενώ ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να μοιράσει τις ώρες της παράλληλης στο κάθε παιδί!

Στις περιπτώσεις μάλιστα των νηπιαγωγείων σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μοίρασμα και ο κόφτης του ΥΠΑΙΘ, οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης θα έχουν στη δήλωση κενών ακόμα και πακέτα σχολείων, κάτι που έχει ξανασυμβεί στην Δ/νση Π.Ε. Α’ Αθήνας, και να μοιράζεται σε δυο νηπιαγωγεία, τις μισές μέρες στο ένα και τις μισές στο άλλο με αποτέλεσμα κανένα παιδί να μην παίρνει την πλήρη παράλληλη στήριξη που δικαιούται!

Το Υπουργείο Παιδείας με την οδηγία του αυτή βρίσκεται απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, και ενώ διατυμπανίζει για τους εκπαιδευτικούς που είναι στη θέση τους, αφήνει ακόμα και μετά από την Α’ φάση προσλήψεων σοβαρά κενά και μάλιστα παίρνει και το ψαλίδι και ψαλιδίζει τους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματά τους!

Οι εκπαιδευτικοί καλούν  το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την οδηγία και να δημοσιοποιήσει στον opsyd όλα τα κενά, να μην υπάρχει καμιά απόκρυψη και καμιά προτεραιοποίηση κενών!

Για το ίδιο θέμα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει:

Μετά την προσπάθεια απόκρυψης των προσλήψεων κι ενημέρωσης μόνο με προσωπικό sms, την ίδια στιγμή το Υπουργείο προετοιμάζει την τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων στα σχολεία με ηλεκτρονικό τρόπο. Με ευθύνη των Διευθύνσεων θα ανέβουν τα κενά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, θα γίνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις σχολείων από τους συναδέλφους και στη συνέχεια το Υπουργείο θα κάνει τις τοποθετήσεις στα σχολεία. Μάλιστα, οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν μόνο μια μέρα να κάνουν αίτηση – δήλωση σχολείων και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αυτή τη φορά τα κενά που θα δοθούν στους συναδέλφους δεν είναι γνωστά από πριν, b και οι δήθεν αιρετοί -οι οποίοι τόσο νοιάζονται για το καλό των συναδέλφων- δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ανακοινώσουν από μόνοι τους τα κενά, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

Η διαδικασία αυτή είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβερνητικής πολιτικής, αφού μπορούν να γίνουν οι τοποθετήσεις, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία διαφάνεια, κατά πώς βολεύει την εκάστοτε Διοίκηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους κι όχι να επαναληφθεί η περσινή διαδικασία, όπου είχαν δοθεί στην Α΄ φάση μόνο κενά που βόλευαν τη ΔΔΕ. Τα κενά πριν τις τοποθετήσεις να δημοσιευτούν στις σελίδες των διευθύνσεων, όπως φυσικά και οι τοποθετήσεις ανά σχολείο. Δε θα επιτρέψουμε η συγκεκριμένη διαδικασία να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο για περικοπές εκπαιδευτικών αναγκών και εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθετήσεων των αναπληρωτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα