ειδικη αγωγή
Η απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 - Καλεί την πολιτεία να στηρίξει εγκαίρως τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την διά ζώσης λειτουργία τους

Η εξ αποστάσεως υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τα τελευταία τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα προέκυψε ως ανάγκη στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid-19. Υπό τις συνθήκες αυτές, η συνέχιση του διδακτικού έργου με όρους ποιότητας κατέστη εφικτή και επιτυχής με τις εντατικές προσπάθειες του συνόλου του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, αναφέρει στην ανακοίνωση της η η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πλέον, με τη διαμόρφωση νέων δεδομένων, όπως η καθολική πρόσβαση του ενήλικου πληθυσμού στον εμβολιασμό, η επαναφορά στην κανονικότητα της διά ζώσης διδασκαλίας μπορεί να εξεταστεί ως εναλλακτική, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Παράλληλα όμως, ο έγκαιρος προγραμματισμός και η άμεση χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα υπό τα νέα δεδομένα της πανδημίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση του αποτελεσματικού σχεδιασμού και της ομαλής έναρξης του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου, τόσο από την άποψη της ακαδημαϊκής διαχείρισης εκ μέρους των Πανεπιστημίων, όσο και για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Ιδρυμάτων. Η ενιαία αυτή πολιτική πρέπει να προσδίδει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα την απαραίτητη ευελιξία, όπως ήδη συμβαίνει στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο, ούτως ώστε αυτά να μπορούν να καθορίσουν πτυχές της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής τους λειτουργίας, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου αποφασίζει τα ακόλουθα:

  • Καλεί την πολιτεία όπως εγκαίρως στηρίξει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την διά ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων, των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, προχωρώντας στις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους πρόσθετους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους που απαιτούνται για την πλήρη συμμόρφωση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο θέμα του ελέγχου των όποιων δικαιολογητικών πρόσβασης στους χώρους διδασκαλίας, μια διαδικασία που είναι στην πράξη αδύνατο να πραγματοποιηθεί από το διδακτικό και υφιστάμενο προσωπικό των Ιδρυμάτων. Χωρίς την ανωτέρω μέριμνα, η διά ζώσης διδασκαλία δεν θα είναι εφικτή.
  • Απευθύνει έκκληση στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες και σε όλες τις κατηγορίες διδακτικού και διοικητικού προσωπικού να εμβολιασθούν, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια επαναφοράς στην διά ζώσης εκπαιδευτική πραγματικότητα με την μέγιστη δυνατή ατομική και συλλογική ασφάλεια.
  • Να υποβάλει αίτημα στον ΕΟΔΥ για την διάθεση κινητών μονάδων πραγματοποίησης τακτικών ελέγχων (rapid tests), δυο φορές την εβδομάδα, για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εντός των χώρων του Ιδρύματος, πέραν του αιτήματος που έχει ήδη κατατεθεί για την λειτουργία κινητών εμβολιαστικών κέντρων στην Κέρκυρα, Λευκάδα, Αργοστόλι και Ζάκυνθο.
  • Εντέλλεται την Ιδρυματική Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας να προχωρήσει στην κατάρτιση, δημοσιοποίηση, συντονισμό και επίβλεψη των απαραίτητων -για τον ασφαλή προγραμματισμό της διά ζώσης διδασκαλίας- μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Κοσμήτορες των Σχολών του Ιδρύματος.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!
ΠΑΣΑΔ - Ενημέρωση για Α' φάση αναπληρωτών:«Αν δεν υπάρξει κοινή γραμμή από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνουν...
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!