ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μέρα χαράς και ελπίδας
Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας καλωσορίζει τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς - «Ο αριθμός των διορισμών δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το σύνολο των κενών»

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας συγχαίρει και καλωσορίζει τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως «βιώνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, περιπλανώμενοι, στελεχώνοντας κάθε χρόνο σχολεία σε όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα, επιτέλους δικαιώθηκαν».

Οι εκπαιδευτικοί σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τη χθεσινή ημέρα «μέρα χαράς και ελπίδας», αναφέροντας ωστόσο πως «ο αριθμός των διορισμών δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το σύνολο των κενών, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών να αναγκάζονται να συνεχίσουν να εργάζονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι».

Αναλυτικά

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους που διορίζονται  ως μόνιμοι  εκπαιδευτικοί στα σχολεία του νομού μας, μετά από χρόνια προσφοράς τους στο δημόσιο σχολείο , κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ελαστικής εργασίας. Οι συνάδελφοι αυτοί, βιώνοντας την ανασφάλεια και την  αβεβαιότητα, περιπλανώμενοι, στελεχώνοντας κάθε χρόνο σχολεία σε όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα, επιτέλους δικαιώθηκαν. Είμαστε περήφανοι που με  αγώνες, ως εκπαιδευτικό κίνημα, συμβάλαμε και εμείς να γίνουν ,επιτέλους, οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην γενική εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας. Η σημερινή μέρα είναι για όλους μας μέρα χαράς και ελπίδας. 
 
Ωστόσο, ο αριθμός των διορισμών δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το σύνολο των κενών, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο σχολείο, να μένουν εκτός διορισμών και να αναγκάζονται να συνεχίσουν να εργάζονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Θυμίζουμε ότι στα σχολεία της περιοχής μας την αμέσως προηγούμενη χρονιά ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών ανερχόταν περίπου στους 300. Με τους διορισμούς καλύφθηκε το 1/3 των εκπαιδευτικών αναγκών. Δυστυχώς, τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα δυσχεραίνουν την λειτουργία των σχολείων και την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Επιβάλλεται, λοιπόν, την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά να γίνουν νέοι μαζικοί διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά. 

 

Το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία θα κατακτηθεί από όλους μαζί, μόνιμους και αναπληρωτές,  με κοινό  αγώνα και  συσπείρωση στα σωματεία μας που είναι η φωνή μας στην κοινωνία!  

Εμείς, ως Δ.Σ. ,καλωσορίζουμε  τους συναδέλφους μας, τους ευχόμαστε  καλή σταδιοδρομία  και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους αρωγοί και συμπαραστάτες σε οτιδήποτε χρειαστούν. Θα προασπίζουμε  τα δικαιώματά τους και θα παρεμβαίνουμε, διεκδικώντας τα συμφέροντά τους. Θα είμαστε στη διάθεσή τους για κάθε πληροφορία σχετικά με την τοποθέτησή τους στα σχολεία του νομού μας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
Προσωρινούς πίνακες κατάταξης Επιμορφωτών Β για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό εξέδωσε το ΙΕΠ
ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
mati
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, για τις πιέσεις του στον πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής