Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώνονται σήμερα ή αύριο
Nick Paleologos / SOOC
Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν επίσημα οι διορισμοί ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

UPDATE: Δείτε όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν επίσημα οι διορισμοί ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Αιρετό του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας, Δημήτριο Αθ. Τουλούμη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τουλούμη

Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν επίσημα οι διορισμοί ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Με την ανακοίνωση των διορισμών, σε ορισμένες ειδικότητες θα συμβούν τα εξής:

1. Στην ειδικότητα ΠΕ02 Φιλολόγων και στις περιοχές Ν. Αιγαίου, Β. Αιγαίου, Κυκλάδων και Ιονίου, θα πλεονάζουν νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, διότι σύμφωνα με τον μαθητικό πληθυσμό και τον αριθμό των σχολικών μονάδων στις περιοχές αυτές δεν θ' αφομοιώνονται. Το ίδιο πιθανόν να συμβεί και σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική.

2. Το ίδιο θα συμβεί στην ειδικότητα των ΠΕ03 Μαθηματικών στις περιοχές Ν. Αιγαίου, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Β΄ Θεσσαλονίκης και Α΄ Εύβοιας.

3. Στην ειδικότητα των ΠΕ04.01 Φυσικών θα φανεί το σοβαρό λάθος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. της "υποτίμησης" του κλάδου, όταν τέλη Αυγούστου θα χρειαστεί να προσλάβει δεκάδες αναπληρωτές.

4. Στην ειδικότητα των ΠΕ04.02 Χημικών θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στις προσωρινές τοποθετήσεις τους από τα ΠΥΣΔΕ, διότι θα πρέπει να υπολογιστούν και οι δεύτερες αναθέσεις τους σε βάρος των υπολοίπων ΠΕ04.01-04-05. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εδώ πλεονάζοντες σε κάποιες περιοχές.

5. Στην ειδικότητα ΠΕ04.04 Βιολόγων ένα μεγάλο ποσοστό αφομοιώνεται στις περιοχές που θα διοριστούν με μικρή πιθανότητα πλεονασμάτων στις νησιωτικές περιοχές.

6. Στην ειδικότητα ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών οι έξι (6) εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν στη περιοχή Β. Αιγαίου, θα είναι η αφορμή να καταλάβει η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. το πόσο ανάγκη είναι να ακουστούν και να εφαρμοστούν όσα με τον αγώνα τους τα τελευταία χρόνια υπερασπίζονται οι εκπαιδευτικοί και οι πανεπιστημιακοί του κλάδου. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αναθέσεων μαθημάτων σε ειδικότητες όλοι είναι υπεράριθμοι ακι πλεονάζοντες αφού για να καλύψουν το "μισό" τους ωράριο πρέπει να βρεθεί σχολική μονάδα με 18 τμήματα.

Αν μελετήσει καλά όλα αυτά που αναφέρω όπως επίσης και άλλα που αυτή την στιγμή δεν πέφτουν στην αντίληψή μου, φαίνεται ότι:

1. Στρατηγική του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να σταλεί μόνιμο προσωπικό σε περιοχές που συνήθως υπάρχουν αρνήσεις ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτές εκαπιδευτικούς.

2. Να διοριστούν περισσότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε όμορες περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων ώστε οι πλεονάζοντες να αποσπαστούν σε κενά τους π.χ. κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων: Χαλκιδική - Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία - Αχαία και Ιόνια - Ιωάννινα, Δυτική Ελλάδα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω και στόχο να μην ταλαιπωρηθούν οι εκπαιδευτικοί πρέπει:

1. Όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν και αναλάβουν υπηρεσία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης διορισμού τους.

2. Να διασφαλίσουν από τώρα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν και ειδικά πιστοποιητικά που αφορούν θέματα υγείας - οικογενειακής κατάστασης - πιστοποιητικά Δήμων για εντοπιότητα - και εργασίας συζύγων για συνυπηρέτηση (όσοι διοριστούν σε περιοχές που ζουν).

3. Να προηγηθούν οι αποσπάσεις εντός των Νομών και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΔΕ, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο των κενών.

4. Να αναρτηθούν από τις Διευθύνσεις τα μόρια δυσμενών συνθηκών των νεοδιόριστων, να δοθεί χρόνος ενστάσεων και ν' αναρτηθούν οριστικοί πίνακες μορίων για τις τοποθετήσεις τους.

5. Να γίνουν πρώτα τοποθετήσεις σε οργανικά κενά που έμειναν ακάλυπτα από τον Ιούνιο 2021 και μετά να γίνουν τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, ώστε σε περίπτωση κρίσεων στελεχών να μην μετακινηθούν συνάδελφοι από επιστροφές στελεχών στις οργανικές τους.

6. Να ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες έως 20 Αυγούστου 2021 ώστε να δοθούν από τις Διευθύνσεις τα πλεονάσματα ειδικοτήτων για αποσπάσεις σε άλλα ΠΥΣΔΕ.

7. Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στην εγκύκλιο των αποσπάσεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρέπει να επισημαίνει ότι θα αποσπαστούν "ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" και να αναφέρει διορθωτικά και τεκμηριωμένα "ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ" που είναι προϋπόθεση δικαιώματος μετάθεσής τους.

8. Να ορισθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. κοινή ημερομηνία τοποθέτησης των νεοδιόριστων σε σχολικές μονάδες σε όλες τις Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να μην υπάρξουν σκοπιμότητες και αδικίες στον υπολογισμό των μορίων δυσμενών συνθηκών στο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

ΙΚΥ: Πέθαναν τα πειραματόζωα διδακτορικού, ζητάει πίσω την υποτροφία!

Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sarigiannis parelasi 28 oktovriou
Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι δεν θα έβαζε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί...
Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου