Έφευγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μαρκάκης
Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μαρκάκης - Θρήνος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μαρκάκης, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο νησί της Ρόδου από την κοινωνική και συνδικαλιστική του δράση. 

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη ΣΕΛΕΤΕ και υπηρέτησε στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου για αρκετά χρόνια και τα τελευταία χρόνια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου.

«Ο Γιάννης θα είναι δίπλα μας στα συλλαλητήρια και στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πάμε Εκπαιδευτικών.

Το «αντίο» του Πάμε Εκπαιδευτικών

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου αποχαιρετά με θλίψη τον συναγωνιστή Γιάννη Μαρκάκη.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη ΣΕΛΕΤΕ και υπηρέτησε στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου για αρκετά χρόνια και τα τελευταία χρόνια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου.

Εμείς οι νεότεροι συναγωνιστές του, τον συναντήσαμε και τον γνωρίσαμε στους δρόμους του αγώνα, στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του στην πάλη για τη διεκδίκηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών που θα αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας , για τα δικαιώματα  των εκπαιδευτικών, για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ο Γιάννης Μαρκάκης μέχρι τέλους υπήρξε υποψήφιος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, πάντα παρών στους αγώνες του κλάδου, με ιδιαίτερη φροντίδα για τη νέα γενιά. Ήταν σεμνός δάσκαλος, αγαπητός στους μαθητές του μέσα και έξω από την τάξη αλλά και από τους συναδέλφους του .

Η δράση του δεν περιορίστηκε μόνο στην εκπαίδευση. Το 2006 υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου με τη ΔΑΣ και το 2010 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το τελευταίο διάστημα έδωσε παλικαρίσια μάχη, όπως ήξερε πάντα να δίνει, με τα σοβαρά προβλήματα υγείας του.

Οι συναγωνιστές σου στο ΠΑΜΕ δίνουμε την υπόσχεση ότι με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε  τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των προσδοκιών και των οραμάτων μας. Ο Γιάννης θα είναι δίπλα μας στα συλλαλητήρια και στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Προκήρυξη εκλογών στο ΚΥΣΔΙΠ με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Η ήδη διενεργηθείσα ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας ακυρώνεται - Η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί θα διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού...
Εκλογές αιρετών: Προκήρυξη εκλογών στο ΚΥΣΔΙΠ με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός Κρήτη - ΟΑΕΔ: Κλειστές όλες οι δομές μέχρι νεωτέρας
Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας τα καταστήματα και οι εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, λόγω του ισχυρού σεισμού που...
Σεισμός Κρήτη - ΟΑΕΔ: Κλειστές όλες οι δομές μέχρι νεωτέρας