Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα όλων των μαθημάτων
Η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ –Εργατικών Κέντρων ζητά από την υπουργό Παιδείας να επιδείξει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ακυρώνοντας την εφαρμογή της Ε.Β.Ε., η εφαρμογής της οποίας, ιδιαίτερα φέτος, αποτελεί εκπαιδευτικό «έγκλημα»

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και ώρα 12μ.μ η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ-Εργατικών Κέντρων θα παραθέσει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στόχος της συνέντευξης είναι να δημοσιοποιηθεί το αίτημα της Πρωτοβουλίας για άμεση απόσυρση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα στερήσει από χιλιάδες νέους την είσοδό τους  στο Πανεπιστήμιο.

Ο εισηγητής της ΟΙΕΛΕ και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ Στρ. Γεωργουδής θα παρουσιάσει αναλυτικά επεξεργασμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ενδέχεται να μείνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 1/3 περίπου των φετινών υποψηφίων (και όχι μόνο οι «κακοί» μαθητές που γράφουν 1 και 2, όπως παραπλανητικά προπαγανδίζει στα ΜΜΕ η κα Κεραμέως).

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό «έγκλημα», καθώς  η Ε.Β.Ε. εφαρμόζεται στην πιο δύσκολη χρονιά μεταπολεμικά με τις μαθήτριες και τους μαθητές να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα σε συνθήκες πανδημίας και με ένα μεγάλο κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

Η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ –Εργατικών Κέντρων ζητά από την υπουργό Παιδείας να επιδείξει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ακυρώνοντας την εφαρμογή της Ε.Β.Ε. και ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο έναν ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για έναν δημοκρατικό και δίκαιο εξορθολογισμό του συστήματος πρόσβασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο ζωγραφου
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους
«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς του σχολείου την Τετάρτη 22/5 και ώρα 19.30 μπροστά στη Βουλή»
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους