Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα όλων των μαθημάτων
Η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ –Εργατικών Κέντρων ζητά από την υπουργό Παιδείας να επιδείξει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ακυρώνοντας την εφαρμογή της Ε.Β.Ε., η εφαρμογής της οποίας, ιδιαίτερα φέτος, αποτελεί εκπαιδευτικό «έγκλημα»

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και ώρα 12μ.μ η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ-Εργατικών Κέντρων θα παραθέσει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στόχος της συνέντευξης είναι να δημοσιοποιηθεί το αίτημα της Πρωτοβουλίας για άμεση απόσυρση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα στερήσει από χιλιάδες νέους την είσοδό τους  στο Πανεπιστήμιο.

Ο εισηγητής της ΟΙΕΛΕ και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ Στρ. Γεωργουδής θα παρουσιάσει αναλυτικά επεξεργασμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ενδέχεται να μείνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 1/3 περίπου των φετινών υποψηφίων (και όχι μόνο οι «κακοί» μαθητές που γράφουν 1 και 2, όπως παραπλανητικά προπαγανδίζει στα ΜΜΕ η κα Κεραμέως).

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό «έγκλημα», καθώς  η Ε.Β.Ε. εφαρμόζεται στην πιο δύσκολη χρονιά μεταπολεμικά με τις μαθήτριες και τους μαθητές να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα σε συνθήκες πανδημίας και με ένα μεγάλο κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

Η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ –Εργατικών Κέντρων ζητά από την υπουργό Παιδείας να επιδείξει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ακυρώνοντας την εφαρμογή της Ε.Β.Ε. και ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο έναν ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για έναν δημοκρατικό και δίκαιο εξορθολογισμό του συστήματος πρόσβασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακη
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
Η κυρία Δημουλή βρέθηκε κατηγορούμενη για «απόπειρα εισαγωγής όπλου» στο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από δίκη στις 16/9, αθωώθηκε πλήρως και...
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»