Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/7 στην Αθήνα
Σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή καλούν την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 19:00 οι εκπαιδευτκοί

Οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι ΕΛΜΕ καθώς και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 7 μ.μ. και θα λάβει χώρα στα Προπύλαια ακολουθώντας πορεία στη Βουλή.

Ανάμεσα στους Συλλόγους που συμμετέχουν βρίσκεται και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα - Καισαριανής – Παγκρατίου, «Ροζα Ιμβριωτη», ο οποίος απευθύνει με την σειρά του κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα να δώσει μαζικό παρόν ενάντια στο νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση και αυτονομία των σχολικών μονάδων.

Το νομοσχέδιο αυτό, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις και πρέπει να «απορριφθεί συνολικά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δε συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, για μετακινήσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από σχολείο στο σχολείο κ.ά. Θέλουν να επιβάλουν τα σχέδιά τους για το κατηγοριοποιημένο σχολείο με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς - αντιλαϊκούς νόμους.

Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Να μην ψηφιστεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να το ακυρώσουμε στην πράξη. Με τον αγώνα μας θα ξαναβγούμε νικητές. Όπως υποχρεώσαμε σε ήττα την κυβέρνηση της ΝΔ με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με τις τηλε-εκλογές για τα ψευδο-υπηρεσιακά συμβούλια, με την κάμερα στην τάξη, έτσι θα τα καταφέρουμε και απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την αυτονομία τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης.

syllalit_22.72021_nsh_nd_kerameos_gia_aytonom_axiol.png

Η αυτονομία της σχολικής μονάδας είναι η άλλη όψη της απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης. Υπηρετεί την κατηγοριοποίηση των μαθητών και των σχολείων, με εργαλείο το ασφυκτικό πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης. Τιμωρεί με στέρηση μισθού όσους εκπαιδευτικούς δεν αποδεχθούν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο που ονομάζει «αξιολόγηση», αλλά και με απόλυση όσους αξιολογηθούν 2 φορές «μη ικανοποιητικοί» (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας).

Ταυτόχρονα, επιλέγουν την επ΄ αόριστον συνέχιση της εργασιακής ομηρίας ή και την οριστική απόλυση για χιλιάδες συναδέλφους συμβασιούχους – αναπληρωτές, αφού γενικεύει τις υπερωρίες τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή.

Η εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου αποτελεί κεντρική επιλογή της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, είναι εντολή του ΣΕΒ για τα θέματα εκπαίδευσης. Συνιστά πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά!

Συνεχίζουμε με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 7 μ.μ. Μπροστά οι ανάγκες των μαθητών μας! Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαλάτα
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
Είναι μια σαλάτα-γεύμα που συνδυάζει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πολύ γεύση – μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, για όσους...
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
κεμ
Κεμπάπ κοτόπουλου: Ελαφριά, πεντανόστιμη και πρωτεϊνούχα εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
Με βάση τον κιμά κοτόπουλου, πλούσια μυρωδικά και λιγότερα λιπαρά, αυτό το πιάτο συνδυάζει μοναδική γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Κεμπάπ κοτόπουλου: Ελαφριά, πεντανόστιμη και πρωτεϊνούχα εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
portosalte.png
Πορτοσάλτε για Λεξ: «Πήγαν τριάντα χιλιάδες νέοι και άκουγαν κάτι αθλίους στίχους ενός υποτιθέμενου καλλιτέχνη»!
Οπως στα πολιτικά, έτσι και στα μουσικά του ο Αρης Πορτοσάλτε δικαίως κερδίζει την προσοχή μας
Πορτοσάλτε για Λεξ: «Πήγαν τριάντα χιλιάδες νέοι και άκουγαν κάτι αθλίους στίχους ενός υποτιθέμενου καλλιτέχνη»!