Εκπαιδευτικοί εικαστικών: Ελάχιστοί οι διορισμοί των ΠΕ08
Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων για τους ελάχιστους διορισμούς του κλάδου που φτάνουν για να καλύψουν μόνο το 1/6 των αναγκών στα Δημόσια σχολεία

Αναλογικά με τους διορισμούς που γίνονται φέτος, οι ελλείψεις σε ειδικότητες είναι πολλές. Οι Εκπαιδευτικοί Εικαστικών Μαθημάτων ζητούν, μέσα από επιστολή τους, δίκαιη κατανομή θέσεων, διορισμούς ειδικοτήτων σε μεγαλύτερα ποσοστά και σύσταση οργανικών κενών σε όλες τις ειδικότητες.

Ειδικότερα στα Εικαστικά που είναι ένα απαραίτητο μάθημα έκφρασης, εξέλιξης δεξιοτήτων, αντίληψης και επίσης πολύ βοηθητικό για τα παιδιά μετά την καραντίνα, οι οργανικές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, πράγμα πολύ άδικο, τη στιγμή που τα καλλιτεχνικά μαθήματα τη στηρίζουν σχεδόν είκοσι χρόνια.

Οι Εκπαιδευτικοί Εικαστικών Μαθημάτων σημειώνουν, με αφορμή την κατανομή των κλάδων στους επερχόμενους μόνιμους διορισμούς πως «Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε πως η αδικία συνεχίζεται…»

Είναι γεγονός πως οι οργανικές που δόθηκαν φέτος για διορισμούς στην Πρωτοβάθμια για το μάθημα των καλλιτεχνικών ΠΕ 08 είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα πραγματικά κενά, ειδικά μετά από τόσα χρόνια αδιοριστίας. Τη στιγμή που μόνο πέρυσι στην πρωτοβάθμια προσλήφθηκαν 1.488 αναπληρωτές καλλιτεχνικών, τελικά δόθηκαν μόνο 265 οργανικές για προσλήψεις. Περίπου το 1/6 των αναγκών δηλαδή!!

Με την επιστολή τους οι Εκπαιδευτικοί Εικαστικών Μαθημάτων, διαμαρτύρονται και ζητούν τη σύσταση οργανικών κενών για τον κλάδο ΠΕ08 Εικαστικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν, η διδασκαλία του μαθήματος των Εικαστικών να γίνεται αποκλειστικά από Εικαστικούς, επιστημονικά καταρτισμένους, εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ08.

«Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Και καταλήγουν: «Στα Λύκεια επίσης, αιτούμαστε την επαναφορά του μαθήματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα σχολείο πολύπλευρης διδασκαλίας που προάγει τον πολιτισμό, την ελευθερία και την δημοκρατία που αποτελούν τον πλούτο αυτής της χώρας και όχι μιας χώρας που ενώ θα έχει καλλιτεχνικές σχολές δε θα είναι σε θέση να προσφέρει δημόσια εικαστική παιδεία για την εισαγωγή σε αυτές (δεν θα υπάρχει μέλλον επαγγελματικό)».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kausonas
Kαιρός: Ακραίες και δυσμενείς συνθήκες καύσωνα 42-44 βαθμούς Κελσίου
Στους 44 βαθμούς θα "σκαρφαλώσει" και σήμερα 1η Αυγούστου ο υδράργυρος - Υψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας
Kαιρός: Ακραίες και δυσμενείς συνθήκες καύσωνα 42-44 βαθμούς Κελσίου
Καταγγελία:70 λεπτά αναμονή στον καύσωνα, ο ΟΣΕ δεν μας προσέφερε ούτε νερό
Μια ώρα και δέκα λεπτά καθυστέρηση υπό συνθήκες καύσωνα, καταγγέλλει επιβάτης του ΟΣΕ στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Καταγγελία:70 λεπτά καθυστέρηση, ο ΟΣΕ δεν μας προσέφερε ούτε νερό
Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος που κυνηγούσε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Ρόδο - Ο 47χρονος απειλούσε και κυνηγούσε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγο
Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος που κυνηγούσε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του